Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 2007 Honda Rancher ATV

Suzuki lanserte første fire hjul ATV - ofte kalt en quad - når det utgitt 1982 QuadRunner LT125. I 1986 lanserte Honda sin første høy ytelse quad, den FourTrax TRX250R. 2007 Honda Rancher er nytten trim nivå av FourTrax. 2007 FourTrax Rancher kom utstyrt med en 420 cc lengderetningen montert motor og bakhjulsdrift. Honda anbefaler endring av 2007 Rancher motor olje og filter hver 600 miles eller 100 driftstimer. Du trenger:
Drensvannsoppsamler
Ratchet
Six-point socket satt
oljefilterdekselet pakninger (valgfritt)
Flat-skrutrekker
Olje filter
Momentnøkkel
Ny tappepluggen vaskemaskin
Clean, lofri kluter
3 qts. API-sertifisert 10W-30 motorolje
Vis flere instruksjoner
en

Kjør Rancher til et flatt underlag og parkere den. La motoren gå på tomgang i 3 til 5 minutter, og slå av motoren. Vent ca 3 minutter før oljen å bosette til bunnen av veivhuset.
2

Finn setet låsen på baksiden av setet, og trekk låsen oppover. Mens du holder låsen oppover, dra setet bakover og løft det av Rancher.
3

Trekk toppen av venstre-side motordekselet fra ATV for å frigjøre den øvre fire klemmene. Dra dekselet oppover for å fjerne den fra Rancher.
4

Skru motoren peilepinnen, som dobler som oljepåfyllingslokket, fra fronten av motoren og trekk peilepinnen fra motoren.

5

Ligg på bakken, nær sentrum av ATV, og finn bunnpluggen i midten av skid plate under Rancher. Plasser en renne pannen under tappepluggen.
6

Løsne tappepluggen, ved hjelp av en skralle og seks-punkts kontakten. Fjern tappepluggen for hånd, og la all oljen renne fra motoren.
7

Trekk toppen av høyre side motordekselet å frigi sine fire klemmene, og trekk oppover på sidedeksel å fjerne det
8

Finn oljefilterdekselet -. det omtrent 3-tommers sirkulær deksel - på nedre, bakre del av motoren. Fjern de tre oljefilterdekselet-festeboltene, med en skralle og socket, og trekk dekselet fra motoren. Trekk oljefilteret fra Rancher motor.
9

Sjekk de to O-ringene på oljefilterdekselet, og bekrefte at de ikke er sprukket. Hvis de er sprukket, lirke dem ut med en flat skrutrekker og trykk på ny o-ringer i sporene.
10

Juster oljefilteret våren, om nødvendig, slik at oljen filteret setene riktig i motoren. Sett inn et nytt filter inn i motoren med "Outside (Mot Filter Cover)" mark vender utover. Sett oljefilterdekselet tilbake på plass over oljefilteret og hånd-stramme oljefilteret cover-festeboltene. Stram boltene til 7 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og socket.
11

Sett tappene på bunnen av høyre motor dekslet inn i sporene i Rancher er rammen. Pivot toppen av dekselet mot klippene i rammen, og trykk på toppen av dekselet inntil klippene klikker på plass.
12

Fjern skiven fra oljepluggen, og tørk av avløp koble av med en ren, lofri klut. Installere en ny vaskemaskin på oljepluggen, og hånd-tråden pluggen inn i motoren. Stram tappepluggen til 18 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og seks-punkts kontakten.
13

Stikk en liten trakt i oljen filler hullet, og hell 2,9 qts. av API-sertifisert 10W-30 motorolje. Bruk aldri motorolje bærer "Energy Spare" merkelapp på det, da det kan føre til motorskade.
14

Sett motoren peilepinnen og skru den inn i motoren. Start Rancher er motoren og la den gå på tomgang i 3 til 5 minutter - sjekk for oljelekkasje som det idles. Slå av motoren ned og la oljen til å bosette seg i ca 3 minutter.
15

Løsne motoren peilepinnen og trekk peilepinnen fra motoren. Tørk av olje utenfor peilepinnen, sett den inn i motoren og skru den fast. Ta ut peilepinnen igjen, og kontroller at oljenivået er innenfor crosshatched området på peilepinnen. Tilsett mer olje om nødvendig, og stram peilepinnen inn i motoren.
16

Sett tappene i bunnen av venstre motor dekslet inn i sporene på Rancher er rammen. Trykk på kategoriene på toppen av dekselet inn klipsene på rammen, slik at den klikker på plass.
17

Sett tappene på forsiden av setet under krokene på Rancher er rammen. Drei setet nedover og linje stenderne på undersiden av setet med maljene på rammen. Trykk nedover på baksiden av setet inntil låsen klikker på plass.
18

Ta gammel olje og filter til en brukt olje-gjenvinningsstasjon. Mange auto deler butikken ta gamle væsken gratis.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133357.html

Previous:
Next:

oljeskift