Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Fordelene av syntetisk olje

Motor olje er en av de viktigste væsker i bilen siden det smører bevegelige deler i bilens motor. Alvorlig skade kan oppstå hvis oljen er dårlig tilstand eller på en upassende nivå. Tradisjonell petroleum-baserte olje har vært brukt i motorer i mange år, men mer nylig har det vært en bryter til syntetiske oljer, som gir noen fordeler. Termisk nedbrytning

Syntetiske oljer ble opprinnelig utviklet for bruk i fly jetmotorer, der ekstreme temperaturer var mer sannsynlig å bryte ned petroleum-baserte olje, skaper rester i motoren som kan føre til skader over tid.

Kjemikaliene i tradisjonell olje som brytes ned på grunn av varmen er ikke i mange syntetiske oljer, slik at de er i stand til å tåle mye høyere varme og varer lenger, ifølge JD Power nettside.

Ifølge Car Craft nettsiden, noen syntetiske oljer på markedet i dag er i stand til å motstå 400-graders Fahrenheit varme, mens de fleste konvensjonelle oljer begynner å bryte ned hardt på 270 grader.
Ingen Thickening
med

Syntetiske oljer er bedre i ekstremt kaldt vær. Oljebaserte oljer kan tykne og bli så tyktflytende at starteren og batteriet må jobbe mye hardere for å få oljen strømmer gjennom systemet. Syntetisk ikke tykkere i typisk kaldt vær og vil flyte normalt selv ved temperaturer under null grader Fahrenheit.

Purity
p Konvensjonelle oljer inneholder små mengder urenheter som kan føre til opphoping i motoren. Ikke bare virker syntetisk olje for å rense motoren i mange tilfeller, men det renne ut av motoren, siden den ikke inneholder disse urenheter. Mange oljebaserte oljer vil inneholde små mengder voks, svovel og andre kjemikalier som vil bygge opp over levetiden på motoren.
Hestekrefter

Tynner oljer har en tendens til å øke hestekrefter i en bil, ifølge tester tall publisert på Car Craft nettstedet. Tynnere konvensjonelle oljer lagt 7 hestekrefter til de testede motorene, men en tilsvarende viskositet syntetisk lagt 10 hestekrefter. Selv om dette er en liten forskjell i forhold til bilens ytelse, er det fortsatt en god fordel.
Rengjøring Tilsetningsstoffer

Mange syntetiske oljer er konstruert for å ikke bare smøre motoren som det går, men å bidra til å holde den ren. Spesialdesignede tilsetningsstoffer er ofte til stede i syntetiske oljer for å gi ekstra beskyttelse mot oljenedbryting som de rengjør innsiden av motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132712.html

Previous:
Next:

oljeskift