Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Veibeskrivelse til skifte olje på en 2007 Toyota Yaris

The Toyota Yaris er en subcompact bil produsert siden 1999. På 4500 mile punktet, vil oljen erstatning påminnelse lys på instrumentpanelet av en 2007 Yaris blinke når motoren er slått på. Den blinkende lys indikerer at oljen må skiftes snart. Når 5000 miles har blitt drevet, vil motoren olje erstatning påminnelse lyset være på. For å holde motoren går jevnt, skal du skifte olje hver 5000 miles. Oljeskift på en 2007 Yaris krever en olje filter flytting verktøyet. Du trenger
Jack og bukker, eller hjul ramper
bremseklosser
Ratchet
Socket satt
Drensvannsoppsamler
Momentnøkkel
Toyota Special service Tool 09228-06501 eller 65mm cap skiftenøkkel
Clean rag
Vis flere instruksjoner
en

Løft opp fronten på bilen med en jekk og senk den ned bukker. Alternativt kjøre Yaris på hjul ramper. Det er lettere å arbeide under bilen når den ikke er lav til bakken. Pass på å chock bakhjulene.
2

Åpne Yaris 'hood og løsne oljelokket for å frigjøre vakuum. Dette vil bidra til at oljen renner bedre når du renne pannen.
3

krype under bilen og finne bunnpluggen på bunnpannen mot bunnen av motoren. Plasser en renne pannen under tappepluggen. Bruk en skralle og socket for å fjerne oljen bunnpluggen og tapp ut motoroljen. La oljen helt renne fra bunnpannen.
4

Rengjør oljepluggen og pakning og undersøke for tegn på slitasje eller skade. Bytt ut oljepluggen eller pakningen hvis den er skadet. Installer pluggen og trekk den til med 28 fot-pounds.
5

Bruk Toyota Special service Tool (SST) 09228-06501 eller en 65mm cap fastnøkkel til å fjerne oljefilteret. Plasser renne pannen for å fange oljen fra filteret.
6

Fjern den gamle pakningen hvis det ikke kom av med oljefilteret. Bruk en ren klut til å tørke av olje filter anleggsflaten.
7

Bruk fingeren til å gjelde ren motorolje på pakningen på et nytt oljefilter før du installerer den.
8 < p> Skru oljefilter på filteret tappen til pakningen er mot oppstillingsflaten. Bruk den spesielle Toyota verktøy eller en 65mm cap fastnøkkel til å stramme oljefilteret. Bruk en momentnøkkel til å stramme oljefilteret til 9,5 fot-pounds. Hvis det ikke er nok plass til å bruke en momentnøkkel til for hånd pluss en tre-kvart omdreining.
9

Fjern oljelokket fra motoren og plasser en trakt i hullet i oljereservoar Fyll oljetanken med 3,9 liter SAE 5W-30 olje. Sett hetten tilbake på oljereservoaret.
10

Nedre bilen fra rampene eller bukker. Start motoren og la den inaktiv.
11

Sjekk for lekkasjer under bilen. Slå av motoren og vent noen minutter før du sjekker oljenivået.
12

Trekk ut peilepinnen og kontroller oljenivået. Tilsett mer olje hvis nivået er lavt.
13

Følg instruksjonene i Yaris brukerhåndboken for å nullstille oljeskift påminnelse lys.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132928.html

Previous:
Next:

oljeskift