Om ny maling Jobs

Ny maling på et kjøretøy krever spesiell omsorg til malingen er ferdig herdet. Det er noen grunnleggende trinn du kan ta for å beskytte ny maling jobb og også regelmessig vedlikehold du kan utføre for å bidra til å sikre at malingen varer i mange år. Historie

Automotive maling har gått gjennom mange endringer i løpet av årene. På slutten av 1800-tallet, var biler håndmalt med en børste med en svart lakk. Ved 1920-tallet, ble lakk-basert maling blir brukt og tilgjengelig i fargene. På 1930-tallet ble emalje maling blir brukt, og på 1950-tallet, ble lakk blandet med akryl brukes, med akryl tilbyr mer holdbarhet. På slutten av 1970-tallet begynte en klar finish over malingen til overflaten, i 1980, ble klarlakk vanlig ansatt på nye biler. Klarlakk påføres over malingen gir UV-beskyttelse og holdbarhet mot riper. Den klare-coat system er en to-trinns prosess. Fargen lag med maling er det første trinn, en klarlakk er det andre trinn. Også, kan noen ettermarkedet maling jobber være bare en enkelt scene, ved hjelp urethanes blandet inn fargen. Dette eliminerer behovet for en andre fase av et klart strøk.
Time Frame

Ny maling, enten en enkelt-eller to-trinns prosess, vanligvis krever 60 til 90 dager til fullt stivne og kur. Dette avhenger av miljøet også. I høy luftfuktighet eller et kaldere klima, vil malingen ta lengre tid å kurere enn i et tørt og varmt klima.

Advarsel

Voks som inneholder silikoner må ikke brukes i herdeperioden. Den silikon vil kvele maling, ikke slik at det å puste riktig og frigi kjemikalier fortsatt i maling. Uten disse usynlige løsemiddel utgivelser, kan malingen sprekke eller misfarges. Det er noen polerer tilgjengelig som ikke inneholder silikon som er trygge å bruke på ny maling. Disse vil beskytte finish og gi den en glans uten å skade den. Noe annet å unngå er automatisk bilvask, som kan skape riper i frisk maling. Bilvask vaskemidler er ikke foreslått å brukes under herding. Det er best å bare bruke vann til å rengjøre maling, vaske bilen for hånd med en myk klut. Selv snø børster brukes på en ny finish kan skade den. Unngå langvarig, direkte sollys også;. Solen kan forårsake falming av ny maling gjennom UV-stråler
Forebygging /løsning

En ny maling jobb kan vare i mange år med riktig vedlikehold. Når malingen har herdet, er det mange valg av kvalitet bil voks som bør brukes regelmessig for å bevare og beskytte lakken mot UV-stråler, veisalt og steiner som kan forårsake chipping eller fordypninger. Hånd bil voksing er å foretrekke fremfor automatisk bilvask spray voks, som ikke vil trenge eller vare nesten like lenge som hånd voksing. Spesielle tjære-fjerning produkter bør også brukes. Disse vil også arbeide med fugleskitt og insekt spatters, som bør fjernes så snart som mulig for å unngå flekker.
Hensyn

Du kan vurdere å skaffe malingen mix koden fra maleren, slik at du kan bestille touch-up maling for små hakk eller riper. Klarlakk vil beskytte lakken med sin plastikk-aktig film, men vil også gul i tid, spesielt merkbar på en lys eller hvit maling jobb. En og annen rasping med en bot eller veldig fin rubbing compound brukes med en motorisert buffer vil raskt fjerne gulning og bringe tilbake fargen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124407.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil