Forgasser Basics

En forgasser er en del av en forbrenningsmotor som er ansvarlig for å kombinere luft og drivstoff og kontrollere sin leveranse. Det var til stede gjennom det meste av bilhistorie, men siden begynnelsen av 1990, har mer moderne bensininnsprøytning blitt normen. Likevel kan forgasseren finnes i mange vann og flymotorer og i eldre biler og lastebiler, samt spesifisert nyere, slik som de som brukes for racing. Origin

Karl Benz gis æren for oppfinnelsen forgasseren i 1885 og patentering den i 1886. Frederich William Lanchester, en ingeniør fra England er ansvarlig for å eksperimentere med forgasseren og bruke det til tidlig automotive design.
Venturi

Venturi rør er den viktigste delen av noen forgasseren. Dette er et åpent rør som luften passerer gjennom, og på ett punkt, blander seg med drivstoff før du drar inn i motorens innsugningsmanifolden.
Butterfly Valve

Dreiespjeldventilen, som også kalles strupeventil, kan dreies for å kontrollere mengden av luft og drivstoff som går inn i motorens system. Det er vanligvis koblet til gasspedalen på en bil, slik at når det blir trykket ventilen vil gi mer luft og drivstoff til å forlate forgasseren og inn i motoren.
Fuel

Venturien form av en forgasser i røret er smal på ett punkt i nærheten av midten. Det er der drivstoff er innført, men små hull som da blande seg med luft og kombinere hovedsakelig med karbon molekyler.
Jets

jets kontroll mengden drivstoff som er føres inn i forgasseren. Disse er fint kalibrert for å reagere på endringer i trykket som kan reflektere endringer i hastighet eller temperatur. De er bare to ting som kan påvirke den ønskede mengden drivstoff som forgasseren må løslate.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124503.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil