Skulle du voks eller polish bilen din?

For bilentusiaster kunsten riktig vedlikehold av bil kan være en livslang besettelse. Det er interessant, da, at selv blant die-hard bil-fantaster det er fortsatt et sterkt argument om hvorvidt riktig vedlikehold innebærer voksing bilen, polering bilen din, eller gjøre begge deler. Sannheten er imidlertid at begge metodene har et formål og begge er nødvendige til forskjellige tider. Identifikasjon

Voksing og polering er to helt forskjellige prosedyrer. Voks er vanligvis gjort med produkter som inneholder en stor mengde caranauba voks (en voks som er avledet fra den caranauba håndflaten) eller syntetisk voks. Voks brukes til utvendig maling eller klart strøk av bilen og blir deretter polert med en myk fille eller klut. I kontrast, bruker polering enten en slipende polish eller en kjemisk polish som er gnidd på utsiden av kjøretøyet.
Funksjon

Funksjonen til voksing en bil og av polering det varierer mye fra hverandre. Voks blir brukt til å skape en beskyttende barriere mellom det ytre av bilen og miljøet. Voksing en bil hjelper også å maksimere glossy "våt" look at forbrukerne elsker å se. Polering, derimot, er vanligvis brukes til å fjerne oksidering (rust) fra bilen, for å fikse små riper og swirls, og å rengjøre overflaten på utsiden av eventuelle forurensninger.

Typer
p Det er to hovedtyper av voks som er vanlig. Den første er voks som bruker naturlig caranauba voks. Disse voks tendens til å gi svært god beskyttelse og glans, men effekten varer ikke så lenge som de av syntetisk voks. Syntetisk voks gir svært god beskyttelse, spesielt mot UV (ultrafiolett) stråling, men mange sier at de bare gir mer glans til bilens finish og ikke bidrar til "våt" utseende.
P Det er også to hovedkategorier av bilen polerer på markedet: kjemiske polerer og slipende polish. Kjemisk polerer er flinke til rengjøring av utsiden av bilen og fjerne rust. Slipende polish er vanligvis brukt til å fikse små ujevnheter i malingen jobb eller klar-coat. Slipende polish er vanligvis gradert basert på hvor grove de er, med finere polish brukes for finere detaljer arbeid.
Expert Insight

grunn av det faktum at polering og voksing både tjener ulike formål er det en god idé å gjøre begge deler. Faktisk, en virkelig bør følge den andre. Hver gang du vasker bilen din, bør du inspisere den for riper, rust eller andre ujevnheter. Når du har funnet slike problemområder de bør poleres ut ved hjelp av et egnet polish produkt. Det berørte området skal vokses skikkelig etter polering.
Time Frame
p Det er ingen eksakt formel for hvor ofte en bil skal vokses, men det er en god idé å polere bilen din så snart du oppdager noen problemer. Rask handling vil holde riper og hakk fra å forårsake ytterligere rust skader på kjøretøyet. Biler skal vokses minst et par ganger i året, men oftere er enda bedre. Du kan ikke skade bilen din ved voksing det ofte, så lenge du følger voks instruksjoner og bruke riktige materialer. Voksing gir beskyttelse og bedre estetikk. Husk også å alltid voks bilen etter polering det fordi slipende polish kan stripe voks bort og gjøre bilen sårbare for skader og økt slitasje.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124408.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil