Typer drivreimer

Drive belter, ofte referert til som en viftereim, blir brukt til å overføre roterende bevegelse mellom to aksler via en serie av trinser. Denne roterende bevegelse gir strøm i mange motor montert tilbehør, for eksempel bilmotorer, luft kompressorer, pumper og eksos fans. Det er fem vanlige typer drivreimer. V-Belter

kileremmer, eller Vee belter, brukes vanligvis for light-duty makt utstyr og apparater. V-belter passe i en dyp, Vee-formet spor på innsiden av de trinsehjul, og gi høy trekkraft.
Poly-V Belter

Poly-V belter, også kalt Serpentine belter, er flat på utsiden og har flere Vee-formede riller på innsiden. Denne typen drivrem gir høy trekkraft på en tradisjonell V-belte i bare ett belte.
V-Link Belter

V-link belter er lik tradisjonelle V-belter, men er åpent og ikke krever bruk av metall festene. V-link belter er vanligvis brukes når hindringer gjør det vanskelig å nå drivreim. Denne typen drivreim tendens til å være dyre og har en begrenset lastekapasitet.
Flat Belter

Flat belter er lette drivremmer som kan håndtere høye hastigheter. Denne typen drivreim har en tendens til å skli fordi det er mindre trekkraft.
Tannremmer

Timing belter, noen ganger kalt synkron belter, er vanligvis brukes i lav- makt applikasjoner. Tannremmer har tenner på innsiden, og er ikke avhengig av friksjon. Timing belter har en mer begrenset makt kapasitet enn andre typer drivreimer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124501.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil