Hvordan Test Frostvæske nivå

Rutinemessig vedlikehold av bil er viktig for å forlenge levetiden på bilen din. Radiatorer trenger et visst nivå av frostvæske for å senke deres frysepunkt og heve deres kokepunkt og således beskytte motoren mot skade blokken. Det er noen enkle trinn for å teste dine frostvæske nivåer, og det er en god praksis å gjøre det to ganger i året. Les videre for å lære mer. Instruksjoner
en

La motoren avkjøles i minst 30 minutter før du sjekker din frostvæske nivå. Fjerne caps på radiatorer og kjølevæske reservoarer kan være farlig fordi noen av systemene er under press når de er varme og kan blåse kokende væske ut på deg hvis du åpner dem før du lar motoren kjøle seg ned.
2 < p> Begynn med å se for kjølevæske reservoaret, som er der du legger frostvæske, og finnes på de fleste biler produsert etter 1970. Denne tanken utvider seg når motoren varmes opp, slik at varme kjølemiddelet å gå inn i tanken og trekker seg sammen når motoren blir avkjølt, og trekker den kjølevæske tilbake inn i radiatoren. Så lenge radiatorlokket er forseglet, vil denne prosessen fortsette uten å miste noe kjølevæske. Dette reservoaret er vanligvis en gjennomsiktig hvit farge med ordene "fulle" og "lav" synlige på siden. Hvis du har en eldre bil uten kjølevæske reservoaret, sjekk væsken ved å fjerne radiatorlokket.
3

Fjern lokket på kjølevæske reservoaret og se etter en gjennomsiktig væske, som vanligvis er rosa, blå eller grønn, avhengig av type frostvæske den har. Hvis det er brunt eller rustne, har radiator spylt ut av en bil vedlikehold spesialist, og hvis det er olje i reservoaret, kan det tyde på en blåst toppakning, som også må repareres. Hvis frostvæske er klart, går du videre til neste trinn for å teste nivået.
4

Kontroller nivået på kjølevæsken ved å se på merkene på siden av tanken. De to merkene indikerer nivået av kjølevæske når motoren er varm, som er merket "full", og når det er kaldt, som er merket "lav". Hvis det er mellom lavt og fullt mark, er det fint. Hvis det er litt lav tilsett vann for å få det tilbake til riktig nivå, men hvis det er mer enn en liter lavt, må du legge til mer frostvæske og deretter teste frysepunkt for å se om den har riktig nivå for å beskytte motoren din.
5

Kjøp en frostvæske tester, tilgjengelig på bildeler butikker. Det er lett å bruke, og instruksjonene er inkludert på emballasjen. Dette vil fortelle deg om du har riktig nivå av frostvæske.
6

Sett lokket godt på når du er ferdig. Sjekk slangene som går til radiatoren og kjølevæske reservoaret for å sikre at det ikke er noen sprekker eller lekkasjer. Rutinemessig vedlikehold av bil gir deg en mulighet til å fange opp problemer før de forårsaker alvorlig skade på motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124138.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil