Slik service en Soltak i en Dodge Ram

Hvis du skal vedlikeholde din Dodge Ram soltak, kan du nyte friluft i godt vær og fjern lekkasjer og knirking. Det er generelt anbefalt å rengjøre og inspisere soltak minst to ganger i året. Du trenger:
Skrutrekkere
Tenger
plast skrape verktøy
Rustoleum
New gummipakning
Nivå
Trykkluft
tre-i-ett Glidemiddel
lofri klut
Vis flere instruksjoner
Installer en ny gummipakning
en

Skru av interiør trim stykker som fester din headliner til det indre av din Dodge Ram. Fjern alt av trim og headliner for å få tilgang på soltaket.
2

Koble soltak strømkilde, som ligger på baksiden av solen taket. Fjern skruer og bolter som fester soltak til din Dodge Ram og sett dem til side.
3

Spør en venn til å hjelpe deg med å løfte soltak ut av og bort fra din Dodge Ram å unngå skade soltak eller lastebilen.
4

Tug på eksisterende gummipakning å fjerne det fra kanalen der den hviler. Bruk plast skraperedskap å fjerne de gjenværende tetning og eventuelle limet igjen inne i kanalen. Sjekk kanalen for rust. Hvis du finner noen, male det med Rustoleum å hindre videre korrosjon.
5

Sett inn den nye pakningen, som begynner med den ytre leppe, deretter jobbe til indre leppe. Sjekk for buler og rynker. Skulle du finne noe, fjerner forseglingen på dette området og installere det før det sitter jevnt i kanalen.
6

Sett soltak tilbake på toppen av lastebilen din og fest den med skruer og bolter du fjernet tidligere. Ikke glem å koble strømkilden slik at soltak er fullt operativt. Returner headliner og interiør trim til sin opprinnelige posisjon.
Opprettholde Soltak
7

Inspiser soltaket på din Dodge Ram å sørge for at den sitter jevnt fordelt på kjøretøyet, i stedet for å heve eller løfte det ene hjørnet. Lifting indikerer tilstedeværelse av rusk på sporene, eller en skadet forsegling rundt soltaket.
8

Sjekk soltak renne rør for tilstopping. Tømme rørene ved hjelp av komprimert luft og erstatte dem slik at de kan fortsette å drenere overflødig vann.
9

Fjern trim på innsiden av din Dodge Ram og la materialet for å slippe. Bruk trykkluft til å blåse støv og rusk fra sporene som beveger din soltak. Smør dem med tre-i-ett-eller smøremiddel anbefalt av brukerhåndboken.
10

Rengjør soltaket er gummipakning med en ren, fuktig, lofri klut. Ta hensyn til tilstanden på dette segl og erstatte hvis den viser tegn på slitasje.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124282.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil