Slik service en Soltak i en Ford Explorer

Hvis du skal vedlikeholde din Ford Explorer soltak, kan du nyte friluft i godt vær og eliminere lekkasjer og knirking. Det er generelt anbefalt å rengjøre og inspisere soltak sin gummipakning minst to ganger i året. Du trenger:
Skrutrekkere
Tenger
plast skrape
Rustoleum
New gummipakning
Nivå
Trykkluft
tre-i-ett Glidemiddel
Lint loer
Vis flere instruksjoner
Installer en ny gummipakning
en

Løsne skruene som fester Interiør og headliner. Du bør ha full tilgang til soltaket på både interiør og eksteriør av din Ford Explorer.
2

Løsne og fjern skruene og boltene som fester soltak til toppen av lastebilen. Sett dem til side slik at du kan installere soltaket senere. Koble strømmen fra baksiden av soltaket ditt.
3

Trekk soltaket opp og bort fra lastebilen. Du kan trenge hjelp av en annen person til denne oppgaven, for å unngå skade på soltak eller lastebilen.
4

Bruk plast skraperedskap å løfte av den gamle gummipakningen. Rengjør overflødig gummi eller lim fra kanalen, da og sjekke kanal for rust. Hvis du ser rust, maling kanalen med Rustoleum å hindre ytterligere forfall.
5

Installer den nye gummipakning inn i kanalen, som begynner med den ytre leppe og deretter flytte til indre leppe. Inspiser pakningen for støt eller rynker. Hvis du finner noen, løfter forseglingen ut av kanalen og installere den. Hold gjør dette til hele tetningen sitter jevnt i kanalen.
6

Place soltaket tilbake på toppen av lastebilen og koble den med skruer og bolter du fjernet tidligere. Hold kontrollerer at det er nivå. Husk å koble til strømkilde tilbake i slik at soltak vil fullt fungere.
7

Returner headliner og Interiør tilbake på plass.
Opprettholde Soltak
Side 8

Kontroller utsiden av soltaket på din Ford Explorer på månedlig basis. Se å sikre at det er jevnt sittende, ikke løfte på det ene hjørnet. Løfting indikerer det er på tide å rengjøre og smøre sporene.
9

Sjekk drenering rør for din Ford Explorer. To avløp til fronten av kjøretøyet, vanligvis under fendere. De to andre avløp til baksiden av bilen din, vanligvis bak baklykter. Bruk trykkluft til å blåse ut eventuelt rusk, støv eller tresko.
10

Tilgang sporene og seler av din Ford Explorer soltak ved å fjerne Interiør og la tak-slipp. Du trenger ikke å fjerne den, bare la den henge. Bruk trykkluft for å fjerne rusk, så smøre sporene med tre-i-ett smøremiddel.
11

Smør og rense gummipakning. Tørk dem av med en lofri klut, og deretter bruke glidemiddel skissert i brukerhåndboken. Hvis forseglingen er stiv eller viser tegn på stor slitasje, bytt det slik at soltaket ikke lekker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124283.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil