Hva Er drivverk på en bil?

En bilens drivverk er utviklet for å sende kraften fra motoren til hjulene og kontrollere mengden av dreiemoment. Biler må bytte gjennom flere tannhjul for å nå ulike hastigheter, og bilens drivverk gjør disse skiftene mulig. Betydning

Bilens drivverk består av tre komponenter: motor, girkasse og hjulene. Dette inkluderer clutch, transaksel, c.v. ledd, differensial, aksler og drivaksel på bilen. Hver bil er designet med en annen drivlinje layout, som er preget av hvordan motoren distribuerer strøm til resten av bilen.
Egenskaper

Plasseringen av motoren og plasseringen av hjulene er de to funksjonene som påvirker bilens ytelse. Plasseringen av motoren bestemmer hvor vekten er fordelt, og hvor strøm avgis til resten av bilen. Plasseringen av hjulene bestemmer motorens kraft-genererte dreiemoment, noe som også bevirker hvor raskt bil kan akselerere. Biler kan ha sine motorer plassert i front (front-motor), i midten av bilen (midtstilt motor) eller i bagasjerommet (hekkmotor).
Typer

p Det er sju forskjellige typer drivverket oppsett, og hver og en gir varierende grad av stabilitet og kontroll over kjøretøyet. Drivverket oppsett inkluderer: Front Engine, framhjulsdrift (FF), Front Engine, Bakhjulsdrift (FR), Mid Engine, Bakhjulsdrift (MR), hekkmotor, Bakhjulsdrift (RR), Front Engine, All Wheel Drive (FA), Mid Engine, All Wheel Drive (MA) og hekkmotor, All Wheel Drive (RA).
Egenskaper

En bil med en FF drivverk er mest vanlig i økonomi biler som Honda Civic og Mazda protesjé. Disse bilene er vanligvis veldig effektiv og krever ikke en av energi til å drive bilen. FR drivetrains er mest vanlig i luksus sedan og beskjedent priset sportsbiler som BMW sedan og Mazda Miatas. Disse bilene er vanligvis utformet med normal vektfordeling, så de trenger mer kraft i det bakre å akselerere raskt. MR drivverk er vanligvis finnes i high end sportsbiler og Formula One racing biler. Dette er den raskeste resultater biler fordi det er mer vekt i nærheten av baksiden av bilen. RR drivetrains finnes også i high-end sportsbiler som Porsche 911, og disse bilene er svært kraftig, fordi de krever svært lite strøm til å akselerere ved høye hastigheter. FA drivetrains finnes vanligvis i store lastebiler og SUVer som navigere i ulendt terreng. I disse tilfellene er vekten fordelt jevnt og krefter opp alle fire sidene av bilen for størst akselerasjon. MA drivetrains finnes i high-end sports biler som Lamborghini Murcielago, disse bilene kan akselerere ved svært høye hastigheter med minimalt med strøm på grunn av de all-wheel drive evner. RA drivetrains er også funnet i sportsbiler, og firehjulsdrift sørger for kraftig akselerasjon.
Hensyn

Problemer med drivverket oppstår vanligvis i clutch-systemet (i manuell girkasse biler), speedometer kabel, girspaken mekanismer og svinghjulet. Svinghjulet er bunnen av clutchen, og når dette blir utslitt, kan clutch "slip" ofte. Drivverket vil bli sterkt berørt av denne type problem, og bilen kan bli ustabil ved høye hastigheter. Hvis det er et problem med overføringen, kan bilen være å lage en skraping eller rist støy ved flytting, og dette kan også påvirke drivverket system, noe som gjør det vanskelig å manøvrere bilen selv ved lave hastigheter

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124430.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil