Fakta om tennplugger

Tennplugger er en viktig komponent i enhver intern brennbart motor, med unntak av dieselmotorer, som også kalles motorer med kompresjonstenning. De brukes i biler og gressklippere samt mange ovner. De er plassert i topplokket på motoren og gi en elektrisk gnist som antenner den bensin for å produsere energi for motoren å løpe. Historie

Tennplugger ble oppfunnet av Edmond Berger i 1839. Men det er noe uenighet rundt sin oppfinnelse. Noen mener en mann ved navn Oliver Lodge oppfant tennplugg, mens andre mener Tesla er den opprinnelige oppfinneren.
Funksjon

tennplugger to viktigste funksjoner er å tenne drivstoffet og overføre varme fra forbrenningskammeret.

Typer

utgangspunktet er det to forskjellige typer tennplugger, enkelt elektrode og flere elektrode systemer. Men det er mange forskjellige merker av plugger som er rettet mot å forbedre ulike motoriske funksjoner. Du kan også velge mellom kobber eller platina samt iridium og yttrium tennplugger.
Størrelse

tennplugger størrelse bestemmes av dens tråd størrelse samt varmerekkevidde det er bygget for å tåle. Det er mange forskjellige størrelser tilgjengelig for å imøtekomme alle de ulike motorstørrelser.
Hensyn

Vurder dine mål når du velger tennplugger, som noen er utformet for å forbedre motorytelsen mens andre er ment å vare i lang tid.
Misforståelser
p Det er en vanlig misforståelse at tennplugger skape varme. De overfører varme, men de skaper ikke det.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124371.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil