Hvordan sjekke for Slitte Suspensjon Deler

En suspensjon systemets primære ansvar er å sørge for at bilen kan kjøres trygt ved å minimere risikoen for at bilens operatør vil miste kontrollen på grunn av en plutselig endring i veibanen. Suspensjonen systemet er også ansvarlig for å gi en jevn tur ved å minimere effekten av veibanen fra å nå bilens passasjerer. Over tid vil effekten av bilens suspensjon komponenter avta. Heldigvis er det relativt enkelt å kontrollere suspensjon deler for tegn på slitasje. Instruksjoner
en

Inspiser hjuloppheng er leddene. Forhjulsoppheng systemer vanligvis består av spiralfjærer, som hviler på toppen av øvre kontroll armer og sitter like under sjokk tårnet inne i motorrommet. Innenfor denne sammenstillingen er flere gummi-eller polyuretan-sel. Pakningene kan inspiseres visuelt for tegn på slitasje. Se etter sprekker i disse selene, spesielt der de møter sine metall kontaktpunkter.
2

Inspiser hjuloppheng er sjokk. Sjokk brukes til å minimere effekten av varierende veidekker ved å absorbere bilens sprett når det passerer over vei-ufullkommenheter. For å teste støt, trykk hardt ned på forsiden fender, så slipper raskt fender. Fender skal raskt tilbake til sin opprinnelige høyde. Hvis fender fortsetter å sprette før det sakte stopper, støt trenger utskifting. Se også etter lekkasjer i bunnen av hvert sjokk som, hvis de finnes, indikerer utskifting er nødvendig.
3

Inspiser bakhjulsoppheng system. De aller fleste biler er utstyrt med et blad-fjæring. De bladfjærer er store metallbiter flere meter lange at feste til differensial og kjøre parallelt med kjøretøyet. Å inspisere bladfjærer, parkere bilen på et plant underlag, og deretter se på siden av bilen fra avstand. Hvis den bakre del av kjøretøyet sags, vil bladfjærene trenger utskifting. Også inspisere gummi eller polyuretan leddene i den bakre suspensjon på samme måte som foran suspensjon ble inspisert. Test støtdempere bak på samme måte brukes til å teste dempere foran.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124468.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil