Om Bil Tune ups

Forebyggende vedlikehold er en av de beste måtene å holde bilen i god stand og fange opp problemer før de blir alvorlige. En regelmessig tune-up fokuserer på prosessene og slitedeler i motoren, og er avgjørende for å forlenge levetiden til kjøretøyet ditt. Fakta

å fullføre en bil tune-up, må du endre tennplugger, luftfilter og drivstoffilter. Skift olje og bytt oljefilter. Sett på PCV (positiv veivhusventilasjon) ventil (hvis montert). PCV ventilen er en viktig likevel billig element, så det er en enkel måte å bidra til å opprettholde integriteten av motoren din systemet.Hvis bilen kjører med en distributør, endre cap og rotor. Tidtakingen, så tennplugger brann på akkurat riktig tidspunkt. Vær oppmerksom på at enkelte forhandlere har datastyrt timing og kan ikke justeres. Kontroller plugg ledninger og bytt om nødvendig.
Time Frame

Få en tune-up for bilen hver 30.000 miles, eller hver 2 1/2 til 3 år . Sjekk brukerhåndboken for produsentens retningslinjer, men vær forsiktig med ekstreme anbefalinger som bare krever en tune-up hver 100.000 miles. Nyere tennplugger kan vare lenger, men det er likevel lurt å sjekke tilstanden på bilen din og gjøre nødvendige reparasjoner på en mer regelmessig basis.

Effekter

skifting av luftfilteret under en tune-up fører til bedre luftstrøm, og et bredere areal for å samle inn skitne molekyler. Ren luft er en nødvendig del av luft /drivstoff /flamme blanding som kjører engine.Replacing tennpluggene fører til bedre elektrisk strøm. Når en tennplugg gap slites ut, har strøm lenger å hoppe, la motoren med en svak gnist eller ingen gnist på all.Replacing oljen bidrar til å holde motoren i god stand. Når oljen brytes ned, er det mindre smøring og mer fare for slitasje på bevegelige deler. Tynn olje vil ikke forsegle sylinderen riktig, forårsaker gass å lekke gjennom og blande seg med oljen og muligens ignite.Changing oljefilteret hindrer tresko og løs rusk forurenser system. En ny arbeidsgruppe PCV ventil opprettholder vakuumet i forbrenningssystemet og hindrer olje spray. Nøyaktig timing fremmer fullstendig forbrenning, slik at motoren til å fungere som tiltenkt.
Fordeler

Et riktig utført tune-up vil fikse motoren misfires, noe som gir bilen passasjerer jevnere kjøring. Et riktig arbeider motor betyr også økt drivstofføkonomi og reduksjon av klimagasser. Vanlig tune-ups forlenge motorens levetid og forhindre store motoren problemer i fremtiden.
Evolution

Tune-up prosesser har endret seg over tid på grunn av endringer i motorkonstruksjon . I 1950 og 60-tallet, brukte motorer et poeng distributør tenning. Elektrisitet gjennomført mellom to flate biter av metall (poeng) som ble styrt av en spak system. Over tid poengene ville slites ut, eller blir skadet, og måtte byttes ut. Spaken måtte jevnlig justeres for å opprettholde timing.In 1970, begynte bilprodusentene til å bruke høy energi tenning (HEI) system. Dette distributør inneholdt en kontroll modul som fortalte tennpluggene når du skal fyre. Denne tidlige datamaskin styresystem tilbudt mer pålitelighet og mindre tune-up vedlikehold. Den HEI systemet utviklet seg til et system med fullstendig datastyring av tenning og timing. Ingen vedlikehold eller utskifting av deler var necessary.Today, har de fleste biler forlatt distributører og bruke en coil-over-plugg (COP) system. Med COP, har hver enkelt sylinder sin egen ledende spiral. Dette systemet har mer presis timing, ingen bevegelige deler, og uten tap av hestekrefter fra motoren dreie en distributør. Dette distributør-mindre oppsett har mindre slitasje problemer og mindre behov for justeringer eller utskiftninger, slik at for en mye raskere tune-up.
Expert Insight

Kontroller bruksanvisningen for produsentens foreslåtte vedlikeholdsplan, de vil liste deler for å kontrollere og erstatte det kan være spesifikke for din modell. Når du gjør en tune-up, er det fordelaktig å også utføre andre vedlikeholdsoppgaver. Inspisere girolje, kjølevæske nivå, belter, og batteriet og kabler. Undersøke og rense gassen kroppen om nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124370.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil