Hvordan vite om en vannpumpe er dårlig

Vannpumpen er ansvarlig for sirkulerende kjølevann gjennom bilens kjølesystem. Det er en enkel enhet som kan slites ned på grunn av en dårlig peiling. Mens en vannpumpe er ikke dyrt å erstatte, kan det føre til betydelige skader på andre deler av bilen på grunn av en kjølevæske lekkasje eller når motoren er overopphetet. Instruksjoner
en

Sjekk om det lekker kjølevæske. Se under bilen for pytter av kjølevæske. En dam av tre inches eller bredere anses å være en alvorlig lekkasje og kan kreve umiddelbar oppmerksomhet.
2

Noter noen merkelige lukter kommer fra vifte eller air conditioner. Når du slår på viften eller klimaanlegget, kan du lukte kjølevæske? I så fall kan det hende at vannpumpen være skadet eller slitt ned og lekker kjølevæske inn i bilen.
3

Sjekk væskenivået i reservoaret din. Etter at bilen har kjølt seg ned, åpne panseret og finn radiator og kjølevæske tanken. Hvis væskenivået fortsette å være lav, selv etter at du har erstattet dem med kjølevæske, kan det være en kjølevæske lekkasje fra en skadet vannpumpe.
4

Sjekk vannpumpen skivene. Finn skivene bak timing belte. Rist den forsiktig frem og tilbake for å sørge for at det er tett og sikker. Hvis det er lett å flytte skivene, betyr det at lagrene er seg, og du må skifte vannpumpe.
5

Lytt etter en skrapelyd. Hvis lagrene på skivene kommer ut, vil du høre en lav pitched skrapelyd som kommer fra vannpumpen. Dette indikerer at vannpumpen og belter må skiftes ut.
6

Overvåk temperaturmåler. Hvis bilen er konstant overoppheting, kan dette bety en kjølevæske lekkasje på grunn av en sviktende vannpumpe.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124446.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil