Hvordan bryte i en ny bil

Hvis du nettopp har kjøpt en splitter ny bil, eller du har tenkt å kjøpe en, vil du takke deg selv i det lange løp hvis du kjører veldig forsiktig og bevisst for de første 500 miles eller så . Over tid, auto motorer bygge opp beskyttende lag av olje og smøremiddel på essensielle deler. Helt nye motorer har ikke dette laget, og de er svært sårbare for akselerert slitasje før de gjør. Det kan være vanskelig å overholde disse reglene, men kjører forsiktig og nøye for de første ukene vil lønne seg til slutt. Alle trinnene som er beskrevet nedenfor bør følges for de første 500 miles på den nye bilens kilometerteller, etter det, bør det beskyttende laget av olje og smøremiddel være på plass. Instruksjoner
en

Unngå å la bilen kjører med motoren på tomgang. Det er greit å sitte med en tomgang motoren når du venter på et stopp lys eller i drive-thru kjørefelt, men ikke la bilen gå på tomgang i mer enn noen få minutter. Hvis du sitter fast i en stor trafikkork og forventer ikke å flytte en tomme en stund, slår bilen av mens du venter på trafikken for å begynne å bevege seg igjen. Knapt noen motor olje pumper gjennom motoren på tomgangsturtall, og siden motordeler på en ny bil er svært ren, vil de bli tørre svært raskt.
2

Hold speedometer under 50 mph. Dette kan være den tøffeste regel å forholde seg til, men det er verdt å få en tidligere start på lengre turer. Ved høyere hastigheter, vil du raskt slites ned en ny ren motor.
3

Varier hastigheten så mye som mulig. Ikke gjør dette på bekostning av å kjøre på usikre hastigheter, men når du har muligheten til å gjøre det, kan du prøve å reise på et bredt spekter av hastigheter mellom 15 km /h og 50 mph.
4

Unngå brå oppbremsing eller akselerasjon. Igjen, bør sikkerheten alltid kommer først, og du bør ikke nøle med å smelle på gassen eller bremser om nødvendig for å unngå en ulykke. Men resten av tiden, akselerere svært langsomt og gi deg selv god bremseeffekt tid.
5

Unngå grus eller grusveier. Kjøring på disse flatene sparker opp betydelig støv og andre små partikler som kan passere gjennom luftfilteret og inn i motoren, der de opptrer som skadelige slipemidler. Også, siden dekkene ikke kan få et godt grep på disse flatene, har motoren din til å jobbe hardere enn vanlig for å holde deg rulle ved lavere hastigheter. Dette, som alle unødvendige motor belastning, er avgjørende for å unngå i løpet av de første 500 miles.
6

Prøv ditt beste for å unngå korte turer. Det tar flere minutter og flere mil for å få oljebrønn fordelt over alle motordeler. Når du tar en kort tur, vil noen av disse delene ikke få noe olje i det hele tatt, og de vil slites fort ut.
7

Tenk planlegger en biltur så snart du bli eier av den nye bilen. De kritiske 500 miles trenger ikke å være spredt ut i løpet av flere uker, slik at du kan ta en tur som er minst 500 miles rundtur og få det hele overstått.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124368.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil