Om Car Air Conditioning

De fleste moderne biler er utstyrt med aircondition installert. Forstå det grunnleggende av bil air condition, som for eksempel hvordan bil air condition fungerer, er et viktig skritt i kjøretøy vedlikehold og bil vedlikehold. Å vite alt om bilen air condition kan spare deg for tid, penger og dyre turer til din bil mekaniker. Historie

De gamle grekerne og romerne brukte ulike kjølesystemene metoder som er de grunnleggende forgjengerne til moderne klimasystem. Det var kinesisk som første bygget fan-baserte air condition systemer som ligner mest klimaanlegget brukes i biler i dag. Den første bilen å ha aircondition ble bygget av Packard Auto. Den ble solgt til allmennheten i 1939. På den tiden var bilen klimaanlegg rudimentær i beste fall. Siden da har kvaliteten på bilen klimaanlegg kraftig forbedret.
Betydning

Bil klimaanlegg er allestedsnærværende og kan finnes i de fleste off-the-line biler solgt av bilforretninger i den vestlige, industrialiserte verden. Bil air condition lar sjåførene å drive sine kjøretøy i varme og tempererte klima uten å rulle ned vinduene. På grunn av brukervennlighet og komfort som air condition-leverandører til sjåfører, har luftkjøler i biler gått utover aspekt av luksus å bli noe av en nødvendighet.
Funksjon

Bil klimaanlegg er koblet til bilens batteri for å drive kjølesystemet og sirkulasjon fans. Automatisk klimaanlegg består av flere komponenter, inkludert en luftkompressor, fordamper og kjølevæske coil. Fans suge i varmt, ekstern luft og passerer luften over kjølebatterier mye som bakkenettet, hjem air conditioners funksjon. Den avkjølte luften blåses inn i bilens indre ved hjelp av et sett av vifter. Bilen air condition-systemet kan også resirkulere allerede avkjølt luft fra innsiden av bilen for å spare energi.
Teorier /Spekulasjoner

Noen bil eksperter og industri innsidere, samt enkelte bilførere, teoretisere at du kjører en bilens air condition-systemet fører til unødig stress på bilens mekaniske system og reduserer miles per gallon oppnådd ved kjøretøyet. Dermed noen bilførere foretrekker å kjøre sin bil air condition på et minimum for å spare drivstoff.
Forebygging /løsning

Bil klimaanlegg kan av og til feil og kan krever feilsøking. Rådfør deg med en bilmekaniker for ekspertråd. I noen tilfeller kan sjåfører feilsøke sin egen bil air condition. Åpne bilens panser og sjekk at ingen air condition kjølemiddel lekker ved å sjekke rørene som fører inn i bilen vents. Etter å ha kjørt bilens motor og slå på air condition-systemet, sjekk at kjølevæsken kompressoren er pumping riktig (det er ofte plassert på venstre side av bilen motor).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124394.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil