Slik feilsøker styringen i en Pontiac Bonneville

The Pontiac Bonneville bodde i produksjon i nesten et halvt århundre, 1957-2005. Pontiac redusert modellen til en mid-size bil i midten av 1980 før han returnerte den til en full størrelse 4-dørs sedan. Hvis du ønsker å holde på Bonneville din, vil du ønsker å holde styringssystemet i god form ved å huske noen feilsøking grunnleggende. Du trenger
GM servostyring væske
Vis flere instruksjoner
en

Smør din styring linkage hver 7500 miles. Bruk dette som en mulighet til å sjekke sammenhengen for riktige justeringer og tegn på slitasje. Du kan sjekke sammenhengen selv ved å ha en partner styre hjulet mens du følger komponentene (du bør sjekke med hjulene opp og på bakken for å sjekke tilkoblinger for slark og friksjon). Modeller etter 2000 gikk til rack og pinion styring, så du bør presse støvlene å se etter tie rod slitasje.
2

Roter og balansere dekkene hver når du smøre din kobling. Sjekk for dekkslitasje og sørge for at trykket er enda. Du bør også sjekke front-end justering.
3

Sørg for at servostyring væske er rent og jevnt. Refill med GM servostyring væske dersom reservoaret er lavt, og se etter lekkasjer og løse forbindelser. Kontroller at servostyring beltet ikke sklir.
4

Kontroller servostyring pumpen hvis rattet blir vanskelig å slå, og du har holdt opp med rutinemessig styresystem vedlikehold. Hvis pumpen ikke produserer nok press det må byttes ut. Du bør også sjekke styremaskin og gearkasse.
5

Kontroller bremsene hvis Bonneville synes å trekke i én retning og styring sjekker ut. Målepunktene kan være klistret, eller bremsene kan være å dra.
6

Undersøke andre front end komponenter og sørge for at ingenting er i konflikt med hjulene. Kontroller hjullager, støt og kuleledd.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124328.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil