Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Fysikk til Traktor trekker

Traktor trekker har utviklet seg fra naboskap grudge kamper mellom bønder som ønsker å bevise hvem som har den kraftigste traktor til svært konkurransedyktige, spesialiserte dra løp. Spesialbygde traktorer som har flere, full-blown hemi motorer kan levere tusenvis av bein-risting hestekrefter til overdimensjonerte drivhjulene. Spenningen i sporten innebærer kampen mellom kraftige traktorer, vektet sleder og potensialet for eksplosive, mekaniske feil. En Vektet Sled

sleder brukt til traktor trekker er dynamisk lastet, to-hjuls trailere som kan være så stor som semitrailere. Skid har hjul på baksiden slutten og en skliplate på forsiden. Traktoren trekker skli ned en grus og skitt Raceway, og gjenstand for løpet er å trekke skid lengst avstand før motstanden i sleden overvinner hestekrefter og videre fremdriften av traktoren.

Økende Resistance

En av fysikk prinsipper som er involvert i traktoren trekker er utformet i dynamisk lastet slede. Sleder for enkle hagetraktor trekke konkurranser kan være så lett som 300 kg. Sleder for endret, trekker pro konkurranse slede kan veie flere tonn. Som sleden beveger seg nedover banen, beveger lasten fremover på rammen, å overføre mer vekt fra drivhjulene til friksjonsplaten på forsiden av sleden. Som traktoren reiser lenger ned på banen, øker motstanden på traktoren eksponentielt.
Dirt Tracks

annen faktor som påvirker en traktor pull er koeffisienten av friksjon mellom traktorens drivhjul og grusvei. Ved begynnelsen av løpet, opplever traktoren lavere motstand, slik at det er i stand til å oppnå en toppfart raskt. Da motstanden til sleden øker, er evnen til bakken for å motstå den roterende kraft av traktorens drivhjul utfordret. Traktorens forover bevegelse stopper når motstanden av sleden overvinner muligheten av traktoren for å opprettholde trekkraft på grusvei.
Fremover bevegelse og Momentum

Den vinnende traktor er en som kan produsere den største fart forover mens sleden motstanden er lav. Ifølge Newtons lover om bevegelse, vil et objekt i bevegelse bo i bevegelse før tatt til følge av en ekstern kraft. Fysikk prinsippet kalles momentum. Når en tung gjenstand beveger seg sakte, tar det mindre kraft for å stoppe den enn når det samme objektet beveger seg ved høy hastighet. Derfor vil traktoren som akselererer raskest ha større fart, som vil bære den lenger ned i sporet som slede er motstanden øker. Sleden må skape større motstand for å stoppe en raskere bevegelse traktor enn en tregere en.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92609.html

Previous:
Next:

Hot Rods