Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

Fakta om Cugnot sin første bil

Bilen sporer sin historie helt tilbake til slutten av 18-tallet, opprettet da franske militære ingeniøren Nicolas Cugnot hva historikere anser den første selvgående bil. Selv Cugnot første bil hadde en relativt kort levetid, ga dette innovative oppfinnelse vei til dampdrevne biler av tidlig 1800-tallet, som i sin tur ledet vei for forbrenningsmotoren biler utviklet av Gottlieb Daimler og Karl Benz i 1886. Om Cugnot

Født i Void, Lorraine, Frankrike i 1725, servert Nicolas-Joseph Cugnot som en kaptein i den østerrikske hæren 1743-1763. Etter sin militære karriere, flyttet Cugnot fortiden hans families landbruksområde til å bli en militær ingeniør og oppfinner, redigering slike bøker som 1768 er "The Theory of Forsterkning" og 1769 "The Forsterkning Campaign, teoretisk og praktisk." Han har også undervist ved Arsenal i Paris, byen der han døde i 1804.
Historie

I 1769 Cugnot bygde den første funksjonelle selvgående bil, basert på hans egne design. Oppdrag av general Gribeauval og hertugen de Choiseul, ble bilen ment for militær bruk, potensielt tjene som en pistol vogn for tungt artilleri eller som transport for opptil fire offiserer. En litt forbedret andre prototype debuterte i 1770. I 1771 kolliderte en av bilens sjåfører med en vegg, merking kanskje den første bilulykke i historien. Selv om prototyper av Cugnot bil ble gjort, ble bilen aldri masse produsert. Av 1774, hadde mangel på interesse fra hoffet til Ludvig XV gjorde bilen litt mer enn en historisk kuriositet.
Spesifikasjoner

Cugnot sin første bil, om på størrelse med et stort moderne van hadde ett hjul foran og to på baksiden. Finnes over forhjulet, en to-sylindret dampmaskin og kjele drevet kjøretøy. Bilen kan nå hastigheter på omtrent 2 km /h, men det trengte å etterfylle sin damp reservoaret - eller "fardier et vapeur." - Med vann hvert 15. minutt eller mer
Preservation

Conservatoire National des Arts et Metiers i Paris tok besittelse av Cugnot bil i 1801, plasserer det på permanent display. Den CNAM erstattet noen av bilens deler i 1800, men bilen er fortsatt ikke-operativt på grunn av skjørheten i hjulene. I samarbeid med Deutsche Bahn Museum of Nürnberg, konstruerte Tampa Bay Automobile Museum en fungerende kopi av Nicolas Cugnot i 1770 prototype. Stykket gjorde sin debut i 2010.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98612.html

Previous:
Next:

Antique Cars