Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

The History of Car Windows

Dagens bilførere og passasjerer tar for gitt den moderne versjonen av bilen. Knapt 100 år siden felles bil elementer, slik som vinduer og frontruter, ble sett på som en luksus i stedet for en nødvendighet. Første Biler
Den første bilene kan kun kjøres i godt vær.

Den tidligste versjonen av den moderne bilen ble opprettet i 1769 av franskmannen Nicolas Cugnot. Det var uten vindu og utviklet for å kjøre på damp og transport kanoner. Fødselen av moderne biler kom i 1886 med oppfinnelsen av motoren, men flertallet av bilene forble vindu til 1929.
First frontruter
Fords Model T var den første masseproduserte bilen . p Hvis en sjåfør har valgt bort av seg vernebriller under kjøring, hadde han valget mellom å kjøpe en valgfri frontruten. Henry Ford tilbudt dette for hans berømte Model T. Senere bilmodeller hadde en manns topp og gardiner på siden, men dette mislyktes i å beskytte fører og passasjerer mot regn og andre tøffe værforhold. Wrap-around glass var populær og ganske rimelig av 1929, og dette ble raskt et statussymbol |
Tidlig Oppfinnelser
Laminerte frontruter er et sikkerhetskrav i hver bil i dag..

Før laminerte frontruter, splintret de vanlige glassvinduer av en bil til skarpe biter når de blir brutt. Laminerte frontruter ble gjort i 1927. Bare et tynt lag med laminat mellom to lag med glass reduserte skader og bidratt til å styrke frontruten.

I 1903 iren James Henry Apjohn oppfunnet mekaniske vindusviskerne. De besto av to børster som beveges vertikalt på glasset. Amerikanske Mary Anderson patentert en "svingende arm" i 1905. Men disse tidlige vindusviskere var tungvint å arbeide siden de krevde en hånd til å betjene dem mens den andre hånden måtte styre bilen og kontrollere girkasse og bremser. (Se referanse 3)

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98439.html

Previous:
Next:

Antique Cars