Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

The History of Bil Hydraulikk

Studien og vitenskapen om hydraulikk er riktig kalt fluidmekanikk. I biler, er hydraulikk brukes mest for servostyring og makt bremsing, selv om biler med manuell girkasse bruker ofte en hydraulisk betjent clutch. Systemer som bruker hydraulisk trykk er spesielt nyttige for å levere et forbedret kraft i direkte forhold til den kraft som utøves av operatøren, slik at - for eksempel - lett og kraftig nedbremsing en pålitelig og forutsigbar hendelse. Hydraulikk Definerte

Hydraulikk beskriver bruk av fluid overført under trykk gjennom et system av rør og ventiler for å skape en effekt i en ikke-flytende delen i systemet. I bil, er dette som oftest oppnås ved føreren utøve en forholdsvis liten trykk på en systemkomponent - oftest rattet eller bremsepedalen - som deretter økes med en mekanisk drevet pumpe. Dette økte presset er levert til nedstrøms komponent, være at styringsgruppen rack eller oppbremsing stempler, hvor det enten blir stativet eller aktiverer bremseklossene.
Servostyring
< p> I hovedsak driver trykksatt hydraulisk væske av en servostyringen en sylinder, som utøver press på rattstamme som i sin tur flytter retningsbestemt hjul. Selv om trafikanter i USA er så vant til servostyring som kjører uten det virker utenkelig, var det ikke et vanlig alternativ på mange europeiske og sovjetiske blokk Marques inntil relativt nylig.

Mest verdifulle for lav hastighet manøvrering og ved parkering, ble en hydraulisk operert servostyring systemet først patentert i 1932 og først brukt i produksjonen bil - Chrysler Imperial - i 1951. Den neste påfallende forbedring kom i 1970, da Citroen lansert sin VariPower system. Riktig kalt Direction en rappel asservi, eller DIRAVI, reduseres denne effekten av den hydrauliske assist på styring ved høye hastigheter, slik at alt det praktiske ved parkering og slow-speed manøvrering mens utrydde risikoen for utilsiktet overstyring i høy hastighet. Utviklingen videre har vært litt mer enn videreutviklinger av dette prinsippet.
Hydraulisk bremsesystem

I 1898, ett Elmer Ambrose Sperry av Cleveland, Ohio, brukes elektromagneter til trykk små elektroder mot en roterende skive er festet til et hjul for å bremse hjulet som. 20 år senere Malcolm Lougheed - som senere ble Lockheed - oppfunnet et hydraulisk system av væskefylte sylindere og rør å distribuere bremser, om enn de var sko i trommer, snarere enn pads og plater. Av denne grunn, selv om bremseskiver er mye som vi kjenner det i dag var vanlig i de fleste europeiske biler fra 1950-tallet, gjorde konvensjonen ikke se det ta over som industristandarden for produsenter i USA fram til 1973.

Lowriders
p Det er en spesialist bruk for bil hydraulikk som har vært å få tilhengere siden tidlig på 1960-tallet. A "lowrider" bruker hydraulikk for å heve og senke bakkeklaringen på bilen. Førere av de tidligste, ikke-justerbare lowriders funnet seg entusiastisk tiltalt av politi for å endre sine biler, og som en konsekvens installert hydraulikk slik at de kunne vende tilbake sitt utseende til lager når det er nødvendig for å unngå en billett. Dette utilitaristisk funksjon utviklet seg til hoppende og prestasjonsorienterte installasjoner sett i dag.
X-Sonic

X-Sonic var en 1956 Chevrolet Corvette designet og bygget av Ron Aguirre av Rialto, California. Det var den første bilen som noen gang brukte hydraulikk til å heve og senke suspensjon. Nesten umiddelbart etter kjøp av Vette nye, droppet Aguirre sin kropp og senket sin opptreden med endringer i hjuloppheng og eksosanlegg. Ett år senere døde California en lov som forbyr senket biler fra gatebruk. For å overvinne denne Aguirre og hans far installert hydraulisk værer mellom fjærer og rammen, aktiveres av en håndpumpe skilles mellom setene. Håndpumpen ble snart erstattet av et 12-volts motorisert enhet, og en tilpasset kultur ble født.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98630.html

Previous:
Next:

Antique Cars