Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

Fakta om 1909 Model T Ford

Nær århundreskiftet, selv om deres bruk var økende, biler var ganske dyrt. Da Henry Ford startet sitt selskap, men droppet bilprisene på grunn av hans innovasjoner i masseproduksjon. Folk som i utgangspunktet var priset ut av markedet kan plutselig råd til dem. Den første populære bilen var Model T Ford, som begynte å selge i 1909. Produksjon

Den første offisielle 1909 Model T ble produsert 27. september 1908, og fortsatte produksjonen til 31 juli 1909. (The 1910 Model T kom etter det.) Som antydet ved navn, bilen var ikke Fords første produkt, siden det kom etter modeller N, R og S. Selv om det opprinnelig tok 12 timer og 8 minutter å bygge en bil, Fords anvendelse av masseproduksjon teknikker produsert den tiden til en time og 33 minutter, selv om andre bilprodusenter var fortsatt sammensetting av biler individuelt for hånd. Ved utgangen av Model T er kjørt i 1927, produserte fabrikken et kjøretøy hvert 24. sekund.
Begynnelsen

Selv om Model T ble teknisk avansert for sin tid, det i utgangspunktet kom med ingen olje, vann eller bensinpumpe, ingen elektrisk lys og ingen generell generator. Det hadde ikke engang en forrett, trenger å sveives for hånd for aktivering. De første modellene kom i grått, blått, grønt og rødt, med svart blir utilgjengelig. Men når svart ble oppdaget å være den raskeste tørking maling, kom alle modeller i den fargen.

Typer

Body typer inkluderte Touring og Runabout, med konvertible topper, og Town Car og Ladaulett, med harde topper. De fleste bilene var laget av tre, og noen brukte aluminiumsplater over en treramme. Kostnadene varierte fra $ 825 for den Runabout til $ 1000 for bil. Selskapet produserte totalt 10 660 biler med 47 for Coupe og 7728 for Touring.
Beskrivelse

Setene var laget av lær, som hadde en diamant tuft eller klut med en utsmykket mønster i åpne biler. Den 30-tommers dekk var 3 inches i front og 3,5 inches i ryggen, hadde ingen løpebaner og brukes hjulkapsler viser ordet "Ford" med blokkbokstaver. Overføringen av de første 750 eller så bilene brukte to pedaler, en spak for bakbremsen og en annen for omvendt. Senere sendinger brukt tre pedaler. . Selv om side og hale lamper var standard, frontlykter var valgfritt
Aftermath

Ifølge Smithsonian, ble Model T den mest populære bilen i løpet av sin produksjon (1908 - 1927) med over 15 millioner solgte. Fords produksjon nyvinninger etter hvert spredt seg til andre selskaper. Men manglet selskapet markedsføring kunnskapsrike av andre bilprodusentene. General Motors, for eksempel redd for markedet metning, innført årlige bilmodell endringer i slutten av 1920. Salget eksplodert som de av Fords due.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98418.html

Previous:
Next:

Antique Cars