Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

The History of the Guldner Traktor

Tysklands Güldner-Motoren-Gesellschafft produsert titusenvis av traktorer mellom 1938 og 1969, og Guldner traktorer har blitt en favoritt av traktor-entusiaster både i Europa og i Nord-Amerika. Den Guldner traktor produksjon våge var, helt fra begynnelsen av, bare en relativt liten avdeling av selskapet som skulle bli industriell gigant Linde AG, et faktum som til slutt førte til slutten av Guldner traktor era. Selskapets Origins

tysk ingeniør Carl von Linde oppfunnet en ammoniakk-komprimering nedkjøling maskin i 1875, og hans inntreden i ismaskin virksomheten markerte fødselen av et firma som ville blitt, blant annet en av de største produsenter av materialhåndtering utstyr i verden. Ved behov for motorer til makten hans ismaskiner, gikk Linde inn i forretninger med design ingeniør Hugo Guldner og lokomotiv produsenten Georg von Krauss i München i 1904. The venture, Güldner-Motoren-GmbH, leverer sitt første dieselmotorer i 1907, og etter vier sine ressurser til krigsinnsatsen under første verdenskrig og lage komponenter for jernbanevogner og båter i løpet av 1920-tallet, ble selskapet overtatt i sin helhet av Linde i 1929 og begynte fullskala produksjon av små dieselmotorer.
Traktorer og Post-War Produksjon

Güldner-Motoren-Gesellschafft, motoren delingen av Lindes bedriften, diversifisert sin produksjon igjen i løpet av tidlig 1930-tallet, som begynner produksjon av gass-drevne motorer, flymotorer og motordrevne plog maskiner sammen med dieselmotorer. I 1938 ble den første trekkvogn modell, A20, ble introdusert. Selskapets fabrikk, som lå i Aschaffenburg, ble ødelagt av et alliert flyangrep under andre verdenskrig, og når anlegget ble bygget i 1950, selskapet forgrenet seg inn i en ny retning igjen ved å innføre produksjon av hydraulisk utstyr . Det produserte hydrokarboner, en liten lastebil med hydrostat, i 1955, og i 1958 kjøpte det hydraulikk delingen av Gusswerk Paul Saalmann & Söhne.
Traktor modeller

Den opprinnelige A20 traktor inneholdt en 20-hestekrefter én-sylindret dieselmotor. I 1949 ble en ny A-serie traktor innført, den AF15 hadde en fire-takts dieselmotor som produserte 16 hestekrefter. Produksjon av A-serie traktorer vil fortsette gjennom 1950, den største er 1957 sin 35-hestekrefter AFN. Den G-serie traktorer produsert i 1960 var større, utnytte motorer med mellom to og seks sylindere.
End of Production

På slutten av 1950-tallet, begynte selskapet å konsentrere seg om hydraulikk, og det produserte sin første hydrauliske gaffeltruck i 1958. Produksjon av anleggsmaskiner, gård og skogsmaskiner og kommunale kjøretøy fulgt. I 1965, den Aschaffenburg divisjon ble kjent som Linde AG, Werksgruppe Güldner Aschaffenburg, og fokus på hydraulikk gikk inn i full sving. I 1969, etter at produksjon av nesten 100.000 slep traktorer, opphørte selskapets produksjon av Guldner traktorer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98629.html

Previous:
Next:

Antique Cars