Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

1955 Thunderbird Fakta

En mytisk fugl trodd av noen nordamerikanske indianere å bringe torden --- thunderbird --- funnet sin vei inn i det amerikanske bilmarkedet når det ble valgt som navn på en modell produsert av Ford Motor Co Den første Thunderbird, den 1955-modellen, faktisk rullet av samlebåndet i oktober 1954 flere måneder før planen på grunn av høy etterspørsel. Denne modellen vedvarte gjennom flere generasjoner frem til 2005. Conception og markedsføring

Ford Motor Company produserte Thunderbird etter andre verdenskrig som svar på den økende etterspørselen etter sportsbiler. I stedet for å markedsføre det å konkurrere mot Chevrolet Corvette, men plassert bilen selskapet Thunderbird som en personlig luksusbil. 1955 Thunderbird var deres bestselgende luksusbil av 1950-tallet.
Creation
p Det er motstridende historier knyttet til bilens spede begynnelsen. De mennene som fikk æren for etableringen av Thunderbird er Lewis Crusoe, Ford divisjon daglig leder, George Walker, Ford vice president, Frank Hershey, bil designer, og Hershey assistent, William Boyer. En historie viser at Thunderbird ideen førte i Paris under en diskusjon mellom Crusoe og Walker over en potensiell konsept sportsbil. Walker angivelig snakket med Hershey over telefon om det, noe som førte til konseptualisering av den første '55 Thunderbird

Thunderbird Navnet ble opprinnelig foreslått av en av Fords bil designere, Alden Giberson;. Som en pris, han ble gitt en dress verdt $ 95 fra Saks Fifth Avenue.

Fasiliteter

Thunderbird, også kjent som T-bird, debuterte på Detroit Car Show i 1954. Det inneholdt utvendig dørhåndtak andre cutting-edge fasiliteter som ikke var standard i amerikanske biler av tidsperioden, inkludert roll-up vinduer og en all-weather tak. Ford utstyrt bilen med en Mercury 292 kubikk tomme V-8 motor --- tilgjengelig i manuell girkasse med 192 hestekrefter eller automatisk girkasse med 198 hestekrefter.
Design

T-fuglen ble opprettet for å tiltrekke seg velstående amerikanere. For å gjøre det skiller seg ut, dekorert Ford bilen med en betydelig mengde krom for en elegant look. Det kom også med polstring som matchet fargen på bilen. De var tilgjengelig i fem forskjellige farger --- svart, blå, hvit, rød og gul.
Engine

En av bilens skryte over Corvette på tid var det V-8 motor, som var kraftig og tilbød en jevn kjøring. Chevrolet kjempet for å passe den V-8 i bilene sine og til slutt kansellert planer om å gjøre det. Men som en tyngre bil, kunne T-bird ikke konkurrere med Corvette i manøvrering og fart og fremst fokusert på luksus og komfort i stedet.
Salget ytelse

på $ 2695, ble 1955 Thunderbird priset relativt lavere enn Corvette, selv mens med bedre fasiliteter. Ford nøt solid salg ytelse med mer enn 16.000 enheter solgt i det første året alene. Ford tjente på sin suksess ved å oppdatere sitt utseende gjennom årene for å tilpasse seg nye trender og smaker. Bilen vunnet bred anerkjennelse i bransjen, inkludert tre Motor Trend "Car of the Year"-priser.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98419.html

Previous:
Next:

Antique Cars