Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

Historien om Harley Tank Shift Panheads

Riktig kalles en hånd-Shifter, begrepene "tank shift", "selvmord Shifter," "slap-shifter" og "jockey shift" refererer alle til et drivverk som krever at rytteren å fjerne den ene hånden fra en motorsykkelens styret til å velge og gire. Harley-Davidson Panhead, introdusert for 1949 årsmodell og erstatte Knucklehead, inneholdt en tank skift gjennom hele sin produksjon kjøre. Hånd-Shifter Historie

hånd-shifter var vanlig på de fleste motorsykler produsert fra maskinens oppfinnelse før 1950. I de fleste programmer, ble en fot-opererte clutch deprimert mens girene ble valgt med hånd-shifter. Utformingen har sett en oppblomstring i den egendefinerte motorsykkel industrien, der det taler til en tidligere epoke, og fremkaller en retro preg.
Typisk Arrangement

girkasse håndtaket ble montert til den venstre side av motoren, forbundet ved bunnen ved et system av spaker til skifte-velger drivverk. Toppen av girspaken oftest anslått oppover gjennom, og flyttet innenfor, et hakk gate som ligner på moderne bil Shifters der en tiptronic-stil stick brukes.
Harley-Davidsons Panhead
med

Panheads ble introdusert i 1949, og ble dermed døpt av publikum fordi ventilen dekker på toppen av hver sylinder lignet kake kokekar. Innen kort tid Panheads ble populære baser for personalisering og tilpasning. Med retur av flyvere fra andre verdenskrig og den påfølgende fødsel av klubben og chopper kultur, ble den komplekse sammenhengen av tanken skift forsamlingen uønsket til noen. Ryttere som ønsket å redusere vekten - og, vil noen si, rotete utseende av kommode - forkortet side-of-the-tank utløserspaken slik at girvalg ble gjort rett ved girkassen selv
<. p> Endringen fra Knucklehead til Panhead inneholdt en andre dyptgripende endring: jern sylindere ble erstattet av legert aluminium. Tidligere hadde krigens krav begrenset tilgjengeligheten av aluminium, men med slutten av konflikten, ble overskudd flyene smeltet ned og råvaren ble allment tilgjengelig for gjenbruk.
Hånd-Shifters på Panhead

hånd shifter-fot clutch kombinasjon ble først brukt av Harley-Davidson i 1915, og hånd-opererte clutch først dukket opp med 1952 Panhead. Før 1952 årsmodell, brukte Harley-Davidson bare en venstrefot clutch å løsne drivverk, og en venstre tank shifter å velge gir. Den reverserte ordningen ble innført som et alternativ, og begge versjonene var tilgjengelig på Panhead til produksjonen opphørte i 1965. Innen to år etter introduksjonen, ble hånd-clutch, fot-shifter arkitektur outselling eldre stil rundt to-til-en.
Suicide Koblinger
p Det bør være bemerket at et selvmord shifter og et selvmord clutch er forskjellige, sistnevnte beskriver en fot-opererte clutch pedal som ga rytteren et valg mellom å sette begge føttene på bakken eller holde i venstre fot-opererte clutch. Dette effektivt kreves rytteren å prioritere enten balanse eller utkopling av tannhjul, en spesielt tung valg på T veikryss.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98631.html

Previous:
Next: No

Antique Cars