Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

Bugatti Historie

Bugatti biler er kjent for overlegen håndtering, høy hestekrefter og en ublu prislapp. Disse bilene tjent sitt omdømme gjennom mer enn 2000 racing vinner. Bugattis var kjøretøyet av valget for de velstående, og har vært blant de mest sjeldne og mest verdifulle collectible biler i verden. Bugatti selskapet var opprettelsen av den talentfulle, viljesterk Ettore Bugatti, som krevde, og i noen tilfeller oppnådd, perfeksjon fra sine ansatte så vel som hans biler. Origins

Ettore Bugatti ble født i 1891 i Milano, Italia, sønn av en kjent skulptør, designer og møbelsnekker. Som tenåring designet Ettore Bugatti og kjørte motoriserte trehjulssykler. Han bygde sin første bil i 1901, som viser bilen på et Milan utstilling. I 1909 åpnet Bugatti en bilfabrikk i en forlatt fargestoff fungerer i Molsheim, Tyskland, nå en del av Alsace-regionen i France.Bugatti 's første produksjonsmodellen var Type 10. Han støpte rammen rett til suspensjon, et design som tillot lettere vekt samt større hastighet, drivstofforbruk og kjøreegenskaper. Den grunnleggende chassis design overlevd i alle senere Bugatti biler, som gjorde den karakteristiske hesteskoformet grillen.
Prestige

Bugatti utviklet sine biler med omhyggelig omsorg og presisjon. Sammen for hånd, med deres overflater gned til en blank finish, kom Bugattis ut av Molsheim fabrikken i begrenset antall. De var dyre, sjeldne biler som likte høy status blant europeiske aristokrater. Gjennom sin historie, den Molsheim fabrikken bare produsert ca 8000 biler. Ca 2000 Bugattis har overlevd, og de er fortsatt blant verdens mest verdifulle biler.
Racing History

Bugatti selv designet deler for å være så lett og effektiv som mulig. Han løp sin fabrikk med en uforsonlig fiendtlig holdning mot noen små feil i konstruksjon eller utførelse. Hvis en modell viste noen funksjonelle problem, produksjon umiddelbart stanset mens Bugatti omarbeidet sin grunnleggende design. Modellene som gjorde lykkes ble noen av de beste racing biler noensinne made.In 1924, brakte Bugatti ut Type 35, uttrykkelig utformet for Grand Prix-banen. Modellen hadde en effektiv, kraftig 8-sylindret, 2-liters motor, utvidet i senere modeller til 2,3 liter. Den type 35 leveres Bugatti den aller første Monaco Grand Prix seier, og mer enn 2.000 senere seire.
A Car for Kings

Bugattis ikke ment å rase ble utformet som biler med en unik formål og marked. Type-52, for eksempel, ble bygget spesielt for sin unge sønn Jean. Bilen var seks meter lang og veide bare 150 kg. Dens liten elektrisk motor nådde en toppfart på 12 mph. Jean senere ble en respektert bil designer i sin egen rett, og skaper flere vellykkede produksjonsmodeller. Å vite farene ved auto racing, men forbød Emile Bugatti hans sønn fra noen gang å ta hjulet i competition.Bugatti introduserte den enorme Royale i 1926. The Royale var den mest luksuriøse, dyr bil i verden. Den 8-sylindrede, 12,7-liters motor veide £ 840. og strukket fem meter i lengde. The Royale hadde 300 hestekrefter og kan nå en uhørt hastighet på 125 mph. Bugatti designet den for Europas rike monarker. Men selv i en ekstravagant tid, var det ingen takers for den storslåtte Royale. De syv produserte biler overleve bare som museumsgjenstander. Bugatti senere tilpasset Royale kraftig motor for bruk i selvgående railcars kjent som Autorails.
Triumph og Tragedy

En seier på 24-timers LeMans i 1939 brakte Bugatti til toppen av berømmelse sin som en racing bil produsenten. Men kort tid etter denne triumfen, rammet tragedien. Mens prøvekjøre en ny modell på en liten, øde vei nær Molsheim fabrikken, skrenset Jean Bugatti å unngå en beruset postmannen på en sykkel. Bugatti arving, en av fabrikkens mest talentfulle designere, døde i vraket. I det neste året, invaderte Nazi-Tyskland Frankrike og Bugatti fabrikken stengt.
Død og reinkarnasjon

Bugatti planlagt å gjenoppta produksjonen etter krigen, forbereder seg på å åpne en ny Fabrikken i den franske byen Levallois. Hans død i 1947 ferdig Bugatti selskapet som en selvstendig bilprodusenten. Firmaet overlevde gjennom produksjon av flydeler til salget til Hispano-Suiza i 1963. I 1987 kjøpte italienske forretningsmannen Romano Artioli rettighetene til Bugatti navn og flyttet selskapet til Italia. Artioli, Paolo Stanzani og Marcello Gandini brakt ut EB110 Bugatti i 1989.In 1993, Artioli kjøpte Lotus, en annen kjent navn i sportsbiler. Han solgte rettighetene til Bugatti navn til den tyske bilindustrien giganten Volkswagen i 1998.
Type Veyron

Selskapet utviklet flere konseptbiler, inkludert EB118, med en 18-sylindret, 555 hestekrefter, og Chiron. I 2000 introduserte Volksagen /Bugatti EB 16/4 Veyron, en bil med en turboladet, 1001 hestekrefter og en toppfart på 253 mph. I tradisjonen av Bugatti Royale, designet Volkswagen Veyron mer som et museum stykke enn som et nyttig transport enhet. Med interiør laget av den franske motehuset Hermes gjennomførte Veyron en prislapp på $ 2.3 millioner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98384.html

Previous:
Next:

Antique Cars