Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

1942 Ford Jeep Specs

Den amerikanske hæren hadde bestilt etableringen av Jeep. Willys vant kontrakten, men Ford var en nær andre. Hæren snart besluttet det ville trenge mye mer enn Willys kunne levere, så det tildelt kontrakter til Ford også. Starter i 1942, gjorde Ford Jeeps for Hæren sammen med Willys. De fikk ikke lov til å sette sitt navn på kjøretøyene under krigen. Grunnleggende

Willys Jeeper ble merket Model MB, mens Ford Jeeps var merket Model. The Bantam selskapet faktisk slå ut Ford og Willys for den opprinnelige kontrakten, men var ikke i stand til å levere de Jeeps, forlater hæren for å slå først til Willys og deretter til Ford.
P Som hæren hadde instruert, samarbeidet selskapene og delene var utskiftbare etter noen innledende krangel over ulike problemstillinger. Tidlig på, var Ford grille mindre og hadde en litt annen design, men ved slutten av 1942 kjøretøyene var de samme. Ford hadde sitt navn på bilene det laget til juli 1942.

Spesifikasjoner for de to selskapene var akkurat det samme. Jeep var en åpen bil, men hadde et lerret toppen som kan brukes ved behov.
Drivverk

Motoren var en firesylindret in-line L- Flathead med 134,2 cubic inches. Den hadde et kompresjonsforhold på 6,38 til-1. Bilen hadde 54 hestekrefter ved 4000 rpm. Overføringen var en tre-trinns manuell, med Ford og Willys ved hjelp av en synchromesh Warner T-84J modell med en gulvmontert girspak. Overføringen tilfellet var en 18 Spicer, to-trinns. Jeep hadde hydrauliske skivebremser.

Jeep hadde 6-by-16-tommers dekk. Rundt 10 prosent av bilene hadde firehjulsdrift, ifølge Army spesifikasjoner. En seks-volts batteri ble brukt til å starte Jeep.
Dimensjoner

Jeep var 132,25-inches lang, 62-inches bred og 52-inches høy med toppen ned. Jeep hadde en 80-tommers akselavstand og en 30-fots svingradius området. Bakkeklaring var 8,75 inches, og fording dybde var 21 inches.

Jeep hadde en frontrute som kan foldes ned. Dørene var også ekstrautstyr på bilene. Jeep hadde tre bøtte seter og montering for et maskingevær. Tidlig på, hadde noen frontruter rifle mounts, men senere modeller gjorde ikke det.

Jeep hadde et speedometer som gikk til 60 mph. Den hadde en bensinmåler samt vann og olje temperatur målere.
P Det var 277 878 ​​Jeeps produsert i 1942 alene, men det er umulig å si hvor mange var Fords eller en kombinasjon av Ford og Willys.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98499.html

Previous:
Next:

Antique Cars