Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

Om MG Cars

The United Kingdom-baserte MG Motors produsert en lang rekke biler, men er mest kjent for sine to-seters roadster som nesten egenhendig skapte den åpen roadster mani på amerikanske veier i slutten av 1940-tallet og 50-tallet, og som fortsatt i dag. Selskapet produserer fortsatt biler, men har redusert sitt utvalg til bare en håndfull modeller, deriblant MG TF roadster. Origins

mg eller Morris Garasjer, ble grunnlagt i 1924 av Cecil Kember, som designet MG, og William Morris. Partnerne etablert en fabrikk i Abingdon, like sør for Oxford. De innledende tilbud i 1924 var organer som ble plassert på Morris Oxford rammer og kalt MG 14/28. Den første originale helt nye MG uten store Morris komponenter kom i 1929 med 18/80 modell (se referanser).
M-Type

første MG at ga bilprodusenten sin identitet og fungerte som en mal for fremtidige MG roadstere var M-Type, som ble produsert 1929-32. Denne kompakte 2-dørs roadster ble drevet av en 4-sylindret motor genererer 20 oppbremsing hestekrefter. Denne MG-modellen fortsatt brukes en Morris Minor ramme (se referanser).
MG Icon

T-Type MG er kanskje den mest identifiserbare MG søkt etter samlere grunn av sin nær perfeksjon i klassisk roadster styling, dens levetid av samme design over nesten to tiår, og tiltrekningen det fått blant amerikanerne. TA ble innført i 1936, den TB i 1939, TC i 1945, TD i 1950;. Og litt modifisert TF i 1953 (se referanser)
T-Type attraksjon

Sin ganske arkaisk utforming i etterkrigstidens Europa og USA var en annen grunn for T-Type popularitet. Det inneholdt stigtrinn, som ikke ble ofte brukt i de fleste etterkrigs-modeller. Frontlyktene ble montert på begge sider av grillen og atskilt fra pontoon fendere. Det inneholdt selvmord dører og en spartansk interiør. Det drev med nok rangler og vibrasjon å gjøre selv den mest mettende driver veien slitne etter en time på veien. Men disse underpowered, mindre enn aerodynamiske roadstere stavet moro (se referanser).
Amerikanske Importen

Mange amerikanske tjenestemenn stasjonert i England tilbrakte krigsårene kjører MG i den engelske landsbygda. Mange insisterte på å bringe dem hjem da krigen var over. TC, i særdeleshet, introduserte bilkjøring publikum til britisk stil sportsbiler. TC var den første MG formelt eksportert til USA
New Phase

MG endelig innført en mer moderne roadster i form av MGA. Den MGA ble produsert 1955-62 og direkte utfordret Triumph TR-serien og Austin-Healeys for dominans i sportsbil markedet. Den strømlinjeformede styling var et radikalt avvik fra T-Type. Det var så populært at 95 212 av de 101 081 MGAs produsert ble eksportert (se referanser).
Dag

MG led sterkt i 1970 på grunn av strenge amerikanske regler. Det stoppet produserende roadstere i 1980, men startet opp igjen under sin nye eierne, Rover konsernet. I 1995 introduserte MG med midtstilt motor MG F, senere kalt TF sportsbil. Etter en hiatus i 2006 da selskapet ble omorganisert og kjøpt av Nanjing Automobile i Kina, roadster dukket opp igjen i 2007. I dag MG TF Mark II er fortsatt i produksjon (se referanser).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98388.html

Previous:
Next:

Antique Cars