Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

Historien om Triumph TR6

The British-laget TR6 Triumph, produsert av Triumph Motor Company, var den mest populære Triumph of the langvarige TR-serien. Det var basert på den kortlivede TR5. Men som de fleste britiske roadstere fra 1970, ble produksjonen og eksportsalg betydelig svekket av vanstyre og forsømmelse av British Leyland Motors, som eide mange av de britiske auto-making selskaper. Origins

The Coventry-baserte Triumph TR serien gikk 1953 til 1981, og satte standarden for rimelige roadstere. Dens gate ytelsen ikke sette verden i brann, men det elegante, diskré styling, tilstrekkelig kraft og lav profil gjort det en usedvanlig kvikk og morsom tur (se referanser).
TR6 Debut

TR6 fulgte TR5, som bare hadde en 13-måneders produksjon kjøre og selv var basert på TR4. Den TR5 og TR4 var nesten identiske tvillinger, men TR6 brøt mønsteret med skarpere linjer. Foran og bak hadde en mer hakket utseende, gi den et mer aggressivt utseende og til slutt Shedding TR-serien fra sin tidlige etterkrigstidens avrundet design (se referanser).
TR6 Mechanicals

TR6 ble drevet av en 2498cc inline 6-sylindret motor med en 4-trinns manuell girkasse. Det satt på en kompakt 88-tommers akselavstand, var bare 155,5 inches lang og sto på bare 50 inches høy. Det satt på samme akselavstand som TR5 men var tre inches lenger og ca 200 pounds tyngre. Det var ingen forskjeller i drivverket (se referanser).
Resultatutvikling

TR6 var ikke til å knipse noen hoder tilbake ut av porten, men det utført en respektabel 8.20 sekunder fra stillestående til 60 mph. Det kan komme til kvart mile mark på 16,3 sekunder og en toppfart på 119 mph (se referanser).
Produksjon

TR6 kanskje representerte det beste av det TR-serien som en kulminasjon av kroppens variasjoner og tekniske forbedringer over to tiår. Til syvende og sist var det den bestselgende TR-serien med 91 850 produsert i løpet av sin sju år kjøre (se referanser).
British Leyland

Triumph fremtid så lys på begynnelsen av de TR6, men selskapets formue falt raskt. Triumph morselskap, Leyland Motor Corporation, fusjonerte med British Motor Holdings i 1968 for å danne det automotive historikere mener var en av de verste fusjoner. Kalt British Leyland Motor Corporation, som til slutt ble delvis nasjonalisert av den britiske regjeringen i 1975, det nye selskapet eide storparten av de britiske bilprodusenter. British Leyland oppdaget at mange av sine bilprodusentene, inkludert Morris Minor, var fortsatt produsere biler basert på 1950-teknologi med ingen planer for oppdateringer. Og antall bilprodusentene og modeller var så mange at det var nesten for uhåndterlig å sortere ut for det nye selskapet (se Ressurser).
TR6 Med fare

uorganisert og selvtilfreds British Leyland ble også møtt med streiker som rammet England på midten av 1970-tallet. Ryktene florerte at biler på produksjonslinjen ble sabotert. Den TR6, kanskje den fineste sportsbilen Triumph noensinne er produsert, led av disse ryktene. Ytterligere, British Leyland ikke vet hva de skal gjøre med Triumph når det fortsatt hadde Rover, Austin-Morris, MG og Jaguar å tenke på. Den TR6 endte produksjonen i 1976, noe som gir vei til TR7 og TR8, som ble kritisert for sin ekstreme "kile" styling. Triumph til slutt døde i 1984 (se referanser).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98389.html

Previous:
Next:

Antique Cars