Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

1959 Pontiac Specs

1959 var et stort år for Pontiac. Modellene ble renovert med en delt deksel som ble en Pontiac ikonet, uttrykket og ideen "wide-track" ble født, og 389 V-8 motor gjorde sin debut. Alle som førte Motor Trend å nevne hele besetningen på Car of the Year. Den Bonneville var toppen av linjen. Pontiac også tilbudt en mid-level Star-Chief og en entry-level Catalina modell for året. Motor

Alle Pontiacs hadde den nye V-8, en 388-kubikk-tommers, ventil-i-hodet-motor som hadde 260 hestekrefter. Det hadde også en imponerende 400 ft-lbs. dreiemoment, gir det god akselerasjon. Det hadde fem viktigste lagrene, hydrauliske løftere og en legering støpejern blokk. Motoren hadde en 10 til 1 kompresjonsforhold, med en boring og slaglengde på 4 1/16 og 3 3/4 inches.

Downdraft fire fat forgasser kom standard i Bonneville, som ga motoren sin makt. En to-barrel forgasseren var standard i Catalina og Star-Chief. De to-fat kutter strømmen til 245 hestekrefter. Andre spesifikasjoner for motoren forble den samme.
Drivverk

En tre-trinns manuell girkasse var standard i alle Pontiac, og en automatisk girkasse var tilgjengelig som et alternativet.

The Star Chief og Bonneville hadde en 124-tommers akselavstand, og Catalina hadde en 122-tommers akselavstand. Clutchen var en single-plate tørr disk som var 11 inches lang. Uavhengige ball joint spiralfjærer ble brukt for suspensjon. Fire hjul hydrauliske trommelbremser var standard med 11-tommers bremseklossene. Alle Pontiacs kjørte på 8-by-14-tommers dekk.

Servo og makt bremser var tilgjengelig som tilleggsutstyr. En trykknapp radio også var valgfritt.
Dimensjoner

Pontiacs var 80,7 inches bredt, som var bredere enn de fleste biler og bredere enn Pontiacs hadde vært tidligere, og dermed gi i navnet "wide-track." 1958 Pontiac hadde vært 77 inches bredt, og før det var de i den lave 70-tallet. Bonneville og Star Chief var 220,7 inches lang og 64,4 inches høy. Catalina, med sin kortere akselavstand, var 213 inches lang.

Pontiacs veide rundt £ 4000. Bilene brukes 21-gallon gasstanker, fem liter olje, 21 quarts av kjølevæske, 5,5 pints of differensial væske og 2,5 pints av girolje.
Modeller og Priser
< p> Den Bonneville var tilgjengelig i en kabriolet coupe, Custom Safari firedørs, sport coupe og Vista sedan, med priser som spenner fra $ 2970 til $ 3225.

The Star-Chief var tilgjengelig i en sedan, vista sedan og sport sedan, med priser som spenner fra $ 2670 til $ 2859.

laveste kostnaden Catalina hadde de fleste alternativene, med en kabriolet, Safari to-eller tre-seters bil, sedan, sport coupe eller sedan, og Vista Sedan. Prisene varierte fra $ 2390 til $ 2,925.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98513.html

Previous:
Next:

Antique Cars