Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

Hva er en Ford Model T?

The Ford Model T var den første masseproduserte bil. Det revolusjonerte måten produktene ble produsert, og det ga amerikanerne med pålitelig lavkost transport. Fremfor alt forandret det samfunnet. Amerikanerne, som tidligere sjelden våget 50 miles hjemmefra, ble mobil. Ford Motor Company produserte Model T fra slutten av 1908 til 1927. Sin motor og chassis var tilnærmet uforandret i løpet av sin produksjon kjøre. The Vision

Henry Ford vokste opp på en gård og hadde vært vitne til hans foreldre sliter med å tjene til livets opphold. Som oppfinner, han ønsket å utvikle et produkt for massene som ville gjøre leve mer komfortabelt, men likevel mer produktiv. Da han etablerte Ford Motor Company i 1903, produsert han biler en om gangen som hans konkurrenter. Erkjennelsen av at slike produksjonsmetoder påvirket fortjeneste, tok han en side fra Chicago meatpacking husene som brukte et samlebånd metode for slakting av storfe. I 1913 begynte Ford å bygge Model T på denne måten. Bilen beveget ned en tråd med forskjellige arbeidere ansvarlig for montering av forskjellige deler av bilen. Det økte produksjon, reduserte kostnader og gjorde personbil rimelig på mindre enn $ 850 ($ 20 364 i 2010 dollar) på en avdragsordning og så lavt som $ 295 ($ 3637) kontanter i 1925.
Bil

1911 Model T preget tidlig Model Ts. Det inneholdt en 20-hestekrefter in-line firesylindret 177-kubikk-tommers motor med en støpejern blokk. Den hadde en 3-tommers bar og 4-tommers hjerneslag og float-fôr automatisk forgasseren at sjåføren kunne justere fra dashbordet. En to-trinns manuell girkasse matchet motoren. Model T satt på en 100-tommers akselavstand. Bilen kjørte på 30-tommers artilleri-style tre hjul og gasstanken hadde 10 liter. Disse tidlige modellene hadde en messing-innrammet frontruten, to gass-lamper, speedometer, rørformet horn og et verktøysett. Curbside vekt var bare 1200 kg. Tidlig karosserivarianter inkluderte en Touring bil, åpen Runabout, Torpedo Runabout og Roadster.
Senere Years

I 1917 introduserte Ford Model TT, som var en lastebil versjon av Model T og selges kun med hette og chassis. Kroppen fikk en makeover i 1917 som inkluderte nylig stylet fendere, kalesje og kjører brett og små endringer i den generelle karosseri og chassis. I 1919 var en elektrisk starter tilgjengelig. Ved 1920-tallet, erstattet stålfelger tre versjoner. I 1925 debuterte Model T Runabout pickup lastebil som den første Ford-fabrikken pickup med en last boksen. Av 1926, utvidet tilgjengelige karosserivarianter til 18 år. De fleste mekaniske komponenter forble den samme som den første Model Ts.
End of the Line

Henry Ford var motstandsdyktig mot endring og så ingen trenger å fikse noe som ikke var ' t brutt. Model T var en konsekvent bestselger. Likevel, mens Chevrolet og Chrysler var produsere mer elegant og mer teknologisk avanserte biler, forble Model T fast i 1909. På oppfordring fra Henry sønn, Edsel, som hadde gjort underverker for å gjenopplive Lincoln luksusbil, endte Ford produksjon i 1927 for å gjøre vei for modell A. Ford solgte en rekord 15 millioner Model Ts. Dens salgsrekord falt da Volkswagen Beetle passert disse tallene i 1970.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98610.html

Previous:
Next:

Antique Cars