Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

98 GMC Alignment Specs

Riktig hjulinnstilling er en viktig del av å sikre at alle kjøretøy som driver godt , og reduserer risikoen for tidlig dekkslitasje . Justering av en kjøretøy justerer dekkene å sitte parallelt fra hverandre og vinkelrett på underlaget . Grunnleggende justeringer som brukes av justering fagfolk inkluderer camber , caster og toe . Denne artikkelen vil dekke justering spesifikasjoner for en 1998 1500 GMC , to -wheel -drive pickup. Caster

trinse, eller vinkelen på styring pivot , er forskjellig for hver forhjulet for 1998 GMC 1500 pickup. Venstre hjul camber bør justeres til 3,75 grader , mens det høyre hjulet camber spesifikasjonen er 4,0 grader. Det er en tillatt 1 -graders avvik for hvert hjul , noe som betyr at et tillatt spesifikasjon for det venstre hjulet kan variere 2,75 til 4,75 grader.
Camber

Camber er definert som vinkelen til hjulet. Alle camber målingene foretas fra den frontriss av kjøretøyet og blir ofte uttrykt i grader . Den camber spesifikasjonen på begge forhjulene på 1998 GMC 1500 pickup er 0,25 grader med et tillatt avvik på pluss eller minus 0,5 grader.
Toe

Toe målingene angi forskyvningen vinkel fra forsiden av dekket til baksiden av dekket. Den anbefalte tå spesifikasjon for venstre og høyre forhjulene på 1998 GMC 1500 pick er opp 0,1 grader , med et tillatt avvik på 0,2 grader per hjul .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76186.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear