Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

Deler av Dekk & Wheels

Et hjul er en tidlig oppfinnelse av menneskeheten som gir mulighet for bevegelse av kjøretøy og andre verktøy langs et plan. Nesten alle mekaniserte systemer bruker hjulet i en eller annen form, for eksempel et tannhjul. Dekket er en form for hjul som er fylt med luft, og består av en oppblåsbar tøft materiale slik som gummi. Felger og dekk har et par viktige deler samt valgfrie seg avhengig av sin funksjon. Grunnleggende Deler av Wheel

Hjulet består av to grunnleggende deler, selve hjulet og en aksel rundt som den roterer. En ekstern kraft (f.eks hest) eller en indre kraft (f.eks motor) fører til at hjulet til å snurre og akselen holder den mot å trille. Den tidligste bevis på hjul med eiker dukket opp rundt 2000 f.Kr. på egyptiske vogner. Men de klarte ikke utvikle seg mye frem til begynnelsen av den industrielle revolusjon når hjulet ble en viktig komponent i utallige ulike mekanismer.
Basic Deler av dekket

Dekk er en undergruppe av hjulene mest brukt for biler. De består av et indre rør av gummi ofte fremstilt ved en prosess som kalles vulkanisering som gjør materialet solide elastiske. Den synlige, ytre del av dekket som er kjent som slitebanen. Slitebanen har forskjellige grooves som øker sin kontakt med veien og minske sine sjanser til skrens. Den ytre vertikale siden av dekket kalles sideveggen.

Andre deler av Tire

Mens moderne dekk er fortsatt oppblåsbar, visse deler styrke sin interne konstruksjon slik som en sammenstilling av stoffer eller wire som er kjent som et belte som forsterker dekkets slitebane-området. Der innsiden midten av dekket følger felgen, har det en ring av gummi-belagt stål, kjent som vulsten. De fleste dekk har en luft rør som gjør det mulig for inflasjon eller deflasjon. Og, selvfølgelig, er det mekaniske deler som ikke utgjør dekket eller hjulet, men tillater dem å fungere, inkludert felgen som roterer rundt den bilens aksel, den suspensjon som støtter akselen, og at fjærene (hjulopphengskomponentene at svare på støt og fall i veien).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76138.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear