Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

GM Map Sensor Informasjon

MAP (manifold absolutt trykk) sensorer er ansatt på mer enn halvparten av alle av bensin og brukes til å regulere luft-drivstoff-forhold ved å måle manifold vakuum press vs utenfor lufttrykk. Selv latterliggjort av noen som mindreverdig til masse luftstrøm systemer, MAP systemer er generelt overlegen når det gjelder pålitelighet, som er den viktigste grunnen til General Motors sysselsetter dem på nesten alle ikke-oppfyllelse applikasjoner. Funksjon

GM MAP sensorer bruker ett eller et par interne membraner for å måle lufttrykk. MAP sensoren prøver inntaket manifold vakuum enten direkte eller gjennom et rør og måler kraften dette vakuumet utøver på en membran, som er åpen på den andre siden til utenfor lufttrykk. Selv om de fleste nyere GM design er solid-state (ingen bevegelige deler), forblir prinsippet det samme.
Utseende

De fleste nyere GM MAP sensorer er rektangulære bokser laget av svart plast som måler rundt tre inches med 2 inches av en halv tomme. Disse boksene er festet direkte til inntak manifold på de fleste biler og sample-vakuum gjennom halv-tommers pipe ekstrudering som glir inn i manifolden port. Dette ekstruderte selene med et trekkspill-type gummipakning, som vanligvis er oransje eller blek grønn i fargen.

Sele Connection

GM MAP sensorer bruker en nonreversible ledningsnettet for feil-bevis installasjon. Alle nye GM sensorer bruker en tre-ledningsnett, men noen eldre kan bruke to ledninger. Selen er sikret med en låsetappen som kan frigjøres med en flat skrutrekker og må være engasjert på installasjonen for å forsegle vær-tett kontakt.
Kjent Feil
< p> MAP sensorer som helhet er en hardfør mye, siden de inneholder bare én eller ingen bevegelige deler. Kartet sensorer 'eneste virkelige fiender er fuktighet og fysiske skader. GM vanligvis gjør en god jobb med isolerende sine forbindelser mot været, slik at fuktighet er sjelden et problem hvis forbindelsen er sikker. Fysisk skade er lite sannsynlig bortsett fra under utskifting. Røret ekstrudering er plast blir sprø med alderen, og hardhendte mekanikk uhell kan fjerne den i fordeleren.
Gjennomsnittlig kostnad

Diesel MAP sensorer er den billigste, koster rundt $ 18 stykket. GM Delphi bensin MAP sensorer er i utgangspunktet identiske fra bil til bil og kjøre mellom $ 43 og $ 47, avhengig av plasseringen. Turboladede bensinmotorer MAP sensorer må forholde seg til den største mengden av press variasjon, og derfor er den dyreste. En Delphi turbo-motor sensor vil sette deg tilbake mellom $ 110 og $ 140.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71441.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair