Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan bruke Permatex

Permatex er en innovativ flytende verktøyet finnes i nesten alle bilverkstedet. Forskjellige formler av produktet er brukt for ulike anvendelser. Starter i 1909, oppfant Constant A. Benoit Sr en vegetabilsk olje (proponol) og rosin-basert produkt for å hindre sykkeldekk fra skille fra felgene. Ett hundre år og mer enn 1200 forskjellige produkter senere, er Permatex nå synonymt i bil reparasjon bransjen med å skape et ikke-herdende fugemasse som kan bistå i tetting dannet pakninger eller skifte pakninger helt. Du trenger:
pakning skrape
Die jeksel
Renovering plater (for die jeksel)
Torque spesifikasjoner kartlegge
Momentnøkkel (tommer og fot pounds når gjeldende)
Socket sett ( riktig stasjon for å imøtekomme momentnøkkel)
Deler renere
Shop filler
Permatex RTV pakning Sealer (riktig farge for tiltenkt formål)
Vernebriller
Vis flere instruksjoner

1

Ta på vernebriller.
2

Rengjør kontaktflatene på de komponentene du har tenkt å forsegle. Start med å bruke pakningen skrape til å rengjøre av gammel pakning og andre etsende buildup på paring flater (begge sider).
3

Rengjør avtakbare parring overflater i en del renere (konsoll modell eller spray). Tørk den avtagbare anleggsflaten komponent tørr med en ren butikk fille. Spray permanent anleggsflaten (ikke-avtakbar) med spray deler renere.
4

Rengjør begge sider av anleggsflaten komponenter med en dør jeksel og istandsettelse plate. Vær sikker på at istandsetting plate er den riktige karakteren av grovhet for jobben ment.
5

Re-rene komponenter med deler renere og tørk av med en ren butikk fille.
6

Påfør en kvart tomme perle av Permatex RTV pakning tetningsmasse langs midten av den ene siden av anleggsflaten. Vanligvis vil dette være den ikke-avtakbar side, slik som et differensial eller motorblokk side av en ventildekselpakning, inntaksmanifold, termostathuset eller en hvilken som helst annen beregnet overflate. Vær forsiktig og les instruksjonene på Permatex produktet. Ikke la noen Permatex å legge inn en differensial kammer eller andre kammer hvor pakningen kan forstyrre bevegelige deler og kompromiss komponenten du forsegling. Pass på å bruke perle på utsiden av bolt hull i flenstilkoblinger av komponentene.
7

Koble paring flater sammen. Installer boltene og stram til for hånd inntil Permatex klemmer ut litt mellom den forbindelse. Tillate en til to timer for Permatex å kurere.
8

Torque de tilkoblede komponentene til riktig moment spesifikasjonene (se dreiemoment spesifikasjoner diagram). Avhengig av de tilkoblede komponenter, kan spesifikasjonene være i tommer eller foot pounds. Bruk riktig momentnøkkel og socket å stramme forbindelsen. Sett av nok tid til å passere (se også de Permatex instruksjoner) før du legger oljebaserte produkter til reservoaret for tilkoblingen (hvis aktuelt). Permatex er laget for å kurere og forsegle raskt, men i enkelte programmer, for eksempel overføring panner, kan mer herdetid være nødvendig før du fyller kjelen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71184.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair