Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Om Car Suspensjon

En bilens fjæring systemet er en av de viktigste aspektene i å bestemme kvaliteten på turen. Selv de jevneste veiene er fulle av variasjoner i høyde og overflatestruktur. Kombinert med bilens naturlige shake som motoren går og konstant buffeting av luft ved høye hastigheter, gjør suspensjon kjører en komfortabel og trygg oppgave. Suspensjon Basics

Selv om bilen suspensjoner kommer i en rekke konfigurasjoner, de grunnleggende elementene er fjærer og støtdempere. Det gir en enkel mekanisk frakobling mellom de sjokkerende styrkene påført av bilens hjul og aksler og kroppen av bilen med passasjerene inni. De fleste moderne biler benytter klassiske skruefjærer som er festet vertikalt (eller i en vertikal vinkel) mellom akselen og bilens ramme. I noen tilfeller torsjonsstag eller metall bladfjærer brukes. De tjener samme formål som en spiral spring.Shock dempere gir demping av bevegelse oppleves av bilens hjul som farten opp og ned over en ujevn veibane. De bruker et hydraulisk system for å gi motstand mot den kinetiske energi som produseres av hjulene. Støtdempere også er variable på tvers av ulike hastigheter, noe som betyr at jo mer energi de blir bedt om å absorbere, jo mer motstand de produserer. Dette holder bilens hjul fast på veien samtidig som det gir en jevnere ride for bil på alle punkter over suspensjon.
Suspension Historie

moderne sammenkobling av fjærer og støtdempere utviklet seg fra tidligere systemer sammen med utviklingen av bilen generelt. Tidlig bil suspensjoner ble hentet fra kilder som brukes på hestevogner. Som biler ble designet for å flytte med høyere hastighet, var nye fjæringssystemer nødvendig. Foruten å gi komfort for passasjerene, kan overdreven risting skade et kjøretøy, bokstavelig talt rister den fra hverandre hvis de riktige bæresystem ikke ble brukt. De første suspensjoner å bruke støtdempere laget spesielt for biler ble brukt i 1900. I 1920 ble britiske bilprodusenten Leyland hjelp torsion bar suspensjoner på noen av sine modeller. Uavhengige hjuloppheng ble populært på slutten av 1920-tallet og tidlig 1930s.Since 1930, har ulike fjæring konfigurasjoner kommet og gått. Imidlertid har den grunnleggende utformingen av en kombinasjon av en fjær og et sjokk hydraulisk støtdemper forble standard for alle typer biler.
Uavhengig Suspension

uavhengig fjæring tillater at hver av de to hjul på en felles aksel (foran eller bak) til å bevege seg vertikalt uavhengig av hverandre. Dette hindrer bevegelse på den ene side av kjøretøyet fra å påvirke bevegelse på den andre siden, og har en jevnere gange og mer konsistent håndtering. Uavhengig fjæring er spesielt nyttig under akselerasjon, bremsing, sving, og når bilens last er ujevnt fordelt fra side til side. De fleste moderne biler har uavhengige forstilling, der styring er utført. Andre biler, spesielt bakhjulsdrevne modeller, kan også omfatte uavhengig bakhjulsoppheng. Biler med alle fire hjul suspendert uavhengig er kjent som "fullt uavhengig fjæring". Uavhengige fjæringssystem kan inneholde en rekke mekaniske oppsett og er ofte ganske kompleks. Av denne grunn er fullt uavhengig fjæring funnet på dyrere eller performance-orienterte biler og lastebiler.
Vanlige Suspension Vilkår

Mange vanlige vilkår eksisterer som henvises til særskilt typer oppheng. Den "MacPherson Strut" er en enkel design som en fjær og støtdemper pivot på et kuleledd som bilen får kinetisk energi fra virkninger med veien. En "double wishbone hjuloppheng" er ofte sitert i bil markedsføring. Dette begrepet refererer til et par bærearmer-formede armer som understøtter hjulet spindel med en fjær og /eller støtdemper klemt i mellom. Doble triangelarmer suspensjoner ta opp mye plass under bilen, men gi rom for et stort spekter av bevegelse av hjulet. "I-Beam suspensjon" er et annet vanlig begrep. I-Beam suspensjoner, også kjent som "twin I-Beam suspensjon," er faktisk en sjelden brukt design der en solid aksel er splittet og gjenforent i et mønster, som produserer uavhengig fjæring. Denne konfigurasjonen er nyttig i lastebiler med tung last, men gir lite støtdemping når bilen er ubelastet.
Andre Suspension Systems

Visse spesialitet suspensjon systemer har vært brukt eller eksperimentert med i enkelte tilfeller. Justerbare suspensjoner er vanlig på biler beregnet for racing, kan disse bli justert for veiforhold eller heves og senkes for å gi overlegen aerodynamikk for car.Electromagnetic fjæringssystemer tilby en helt annen løsning på problemet med demping vibrasjon som ligger i kjøring. Elektromagnetisk suspensjon brukes også i noen eksperimentelle hjul som inneholder sine egne interne suspensjon mekanisme, og dermed eliminere behovet for plass på bilens aksel og ramme for å bli satt til side for de tradisjonelle kildene og shocks.Another unikt fjæringssystem ble kjent som "Hydrolastic suspensjon "og ble utviklet av Dr. Alex Moulton for British Motor Corp 's Mini i 1960. Hyrdolastic suspensjon koblet for-og bakhjul (mye som hjulene er koblet i avhengige suspensjoner) for mer nivå kjøring. Prinsippene bak hydrolastic suspensjonen ble etter hvert innlemmet i andre fjæringssystemer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71178.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair