Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hva er en Fuel Pump?

Det er mange bildeler som er avgjørende for en bil for å kjøre skikkelig. Dusinvis av deler er, faktisk, så viktig at uten dem, en bil rett og slett ikke ville fungere. En av de avgjørende delene er drivstoffpumpen. Mens noen tidlige motorer ikke krever en drivstoffpumpe til funksjon, moderne biler rett og slett ikke ville fungere uten deres drivstoffpumper. Identifikasjon

bilens drivstoffpumpe er en komponent som, som navnet antyder, pumper drivstoff fra bensintanken til andre motordeler. I noen biler, drivstoff pumpe pumper gass til en forgasser, og i andre tilfeller, pumpe den drivstoff til en bensininnsprøytning. Den type drivstoff som blir pumpet av drivstoffpumpen er forskjellig fra kjøretøy til kjøretøy, og kan variere fra vegetabilsk olje til bensin.
Typer

Det er tre hovedtyper av drivstoffpumper. Mekanisk pumpe er oftest brukt i motorer som bruker en forgasser. Mekaniske pumper pumpe brennstoffet ved lave trykk og er blitt mindre vanlig over tid. Elektriske drivstoffpumper er mer vanlig i dag, og er vanligvis plassert på innsiden av drivstofftanken. Elektriske drivstoffpumper generelt pumpe drivstoff til et innsprøytningssystem ved høyt trykk. Den siste typen drivstoff pumpe, turbopumpelager, er egentlig ikke brukes ofte i automotive design, men er ofte brukt inne i jetmotorer og andre høy-volum motortyper.
Betydning

Før drivstoffpumpe, var de fleste bilmotorer matet bensin ved hjelp av tyngdekraften som den viktigste drivkraften. Brenselet ble matet inn i en forgasser, som er mindre effektiv enn samtidige drivstoffinnsprøytningssystemer. Bensininnsprøytning er ikke praktisk i biler som benytter en tyngdekraft-matet drivstoffsystemet eller de som bruker en forgasser som trenger en stor mengde drivstoff levert effektivt. Så var drivstoffpumpen født av en nødvendighet for å øke effektiviteten av drivstoff levering til motoren og å lage drivstoff injeksjon teknologien mulig.
Størrelse

Størrelsen på en drivstoffpumpe avhenger i stor grad av hva slags drivstoff pumpe det er. Mekaniske drivstoffpumper og turbopumpelager modeller har en tendens til å være større enn elektriske drivstoffpumper. Turbopumps er vanligvis den største, fordi de har en tendens til å eksistere i større skala motorer som jetmotorer.
Potential
p Det er svært lite potensial bruk igjen for mekanisk drivstoff pumper. Som det står nå, blir de brukt nesten utelukkende som reservedeler for eldre biler. Etter hvert vil elektriske pumper trolig være nesten utelukkende brukt i bilindustrien. Turbopumps, derimot, er svært nyttig og kan bli mer vanlig som den teknologien som omgir dem blir billigere og mer fullstendig undersøkt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71041.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair