Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan Tune Up en eldre bil

Det er så mange elektronikk i nye biler som en tune-up ganske mye krever en tur til et verksted. Med eldre modeller, men du kan oppnå mange av trinnene selv å holde bilen i god kjøreklar stand. Les videre for retningslinjer om hvordan du stiller opp en eldre bil. Du trenger:
Skrutrekkere (både Phillips og spor)
Spark plug socket og skralle
følerblader
oljefilter skiftenøkkel
Distributør skiftenøkkel
Nøkler (varierende størrelser i henhold til bilmodell )
Voltmeter
Timing lys
Tackometer
Dwell meter (valgfritt)
service manual for ditt merke, modell og år
Vis flere instruksjoner
1

Finn service manual for bilen din. Ofte den lokale offentlige bibliotek vil bære dem, hvis du ikke ønsker å kjøpe en. Service manualer er nødvendig fordi hver bil har unike innstillinger i henhold til prosjektering sin. Du må ha disse nøyaktige tall for å tune bilen opp på riktig måte.
2

Skift olje hver 3000 miles. Dette er spesielt viktig for eldre biler som de kan kjøre varmere, brenne olje raskere, og flom oftere. Hver gang bilen oversvømmelser du ende opp med gass i oljen, som bryter det ned enda raskere. Du vil at motoren skal være godt smurt og kjøre jevnt så hold opp med oljeskift.
3

Endre luftfilter hver 6000 miles. Ditt kjørelengde kan variere på dette; bileiere kjører i kontinuerlig støvete forhold må endre sine filtre oftere. Ta filteret ut og se på det - det er lett å si når at filteret blir skittent eller tilstoppet og må endres
4

Bytt tennplugger hver 30.000 miles og plugg ledninger hver 60.000 miles. . Selvfølgelig hvis du har noen forringelse eller gnister du ønsker å endre ledningene før. Bruk følerblader å sette gapet i tennpluggene. Når en bil kjører grov, utskifting av plugger og ledninger er stedet å begynne. Denne rimelige fix kan være alt du trenger for å få bilen tilbake i form.
5

Endre drivstoffilteret hver 30.000 miles. En annen billig forebyggende vedlikehold tiltak. Når et filter blir skitten den ikke gjør jobben sin skikkelig, og du vil ende opp med skitne drivstoff og motor ytelsesproblemer.
6

Endre PCV ventilen rundt 50.000 til 60.000 miles. Dette utslipp enhet bidrar til å forlenge levetiden på olje og motor, så det er en god idé å slippe en ny en i på samme tid du gjør plugg ledninger. Plasseringen av denne ventilen varierer, så sjekk service manual hvis du har problemer med å finne det.
7

På 60000 kan du også endre distributør cap og rotor. Hvis du har en sprukket distributør cap eller sparking, definitivt endre det før. Hvis bilen din misfires når det er vått ute, har du sannsynligvis fått en sprekk i lokket. Dette er en annen rimelig vedlikehold element som raskt kan fikse driftsforstyrrelser.
8

Kontroller batteri og dynamo. Batteriet er 12 volt i ro og bør være på 14 volt når du kjører. Hvis spenningen er lav, er det en god innsats du må bytte dynamoen.
9

Sett timing. Her er der service manual kommer i hendig. Du trenger også en timing lys og turteller for å få jobben gjort.
10

For carburated biler, justerer drivstoffblandingen. Denne luft til brennstoff-forhold er viktig for hvor bilen kjører. For mye drivstoff og bilen kjører rik, motoren din vil være svak og vil brenne opp mer gass. For mye luft og bilen går magert, bilen skal kjøre varmt og kan føre til alvorlige interne problemer med motoren. Derfor alltid feile på siden av å kjøre rik! Rådfør deg med service manual. Du trenger bare en skrutrekker for dette, og noen små justeringer av regel bare to skruer.
11

For carburated biler, justere tomgang. Dette er en annen jobb for en enkel skrutrekker, du gjøre finjusteringer til tomgangsskruen og se på turtelleren før du får de riktige målinger. Se service manual for de riktige innstillingene. Inaktiv er viktig for hvordan motoren går. Høy tomgang og du bruker opp gass raskere, og en lav tomgang fører vanligvis bilen til å dø ut (vanligvis på svært ubeleilig øyeblikk).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/70973.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair