Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan gjøre Front Wheel Alignment

En forhjulet eller fire hjul innretting er en nyttig tjeneste for å utføre på bilen din under anbefalte vedlikeholdsplan intervaller. Justeringer måle mange vinkler av bilens hjul og hjuloppheng komponenter. Deres viktigste formål er å korrigere den skyvekraft vinkel av kjøretøyet. Justeringer er målt i grader (vanligvis av en datamaskin med sensorer festet til hjulene) og det er tre fellesnevnere å vurdere når du gjør en front hjulet justering, caster (styrevinkel av hjulet festet til suspensjon), camber (den vertikale vinkel av hjulet), og tå (forskjellen i målingen fra forsiden av hjulet til baksiden av hjulet). Kun justeringer som er gjort i disse kategoriene vil korrigere dem (eller utskifting av skadde deler). Caster er unadjustable i de fleste forhjulsdrevne biler og ofte indikerer en skadet suspensjon komponent. Du trenger
Alignment stativ
Alignment maskin
Brake lock bar
Rattlås
Alignment justering verktøy
Kjøretøy
Tire måle og luft chuck

Vis mer Instruksjoner
H
en

prøvekjøre bilen. En justering bør alltid starte og avslutte med en prøvekjøring. Denne måten vil du vite hvilke symptomer du skal se etter mens du utfører justeringen. Eksempler på noen problemer:. Rattet er off-center, bilen trekker i en retning, og det er vibrasjoner når du kjører, for å nevne noen
2

Tast inn bilens året, merke, modell, og design i justeringen maskin datamaskinen skal vise den ideelle opprettingsspesifikasjoner. Dette vil være i forhold til selve bilens målinger for å kompensere og rette dem.
3

Løft bilen på justeringen stativet til en komfortabel høyde og nivå, og låse stativet. Løft bilen ved senteret knekt av justeringen stativet for å suspendere hjulene. Sjekk dekkene for ujevn slitasje. Sjekk fronten og bakaksel for noen kompromittert suspensjon eller styrekomponentene. Hvis bilen har et dårlig kuleledd, tie rod slutten, knust spiralfjær, løs hjullager, eller andre problem med suspensjon eller styring, må den komponenten som skal erstattes før justeringen er utført.
4

Kontroller og juster lufttrykk i dekk til spesifikasjonene i bilen.
5

Fjern hub caps hvis det er aktuelt.
6

Installer justeringen drar til hvert hjul. De fleste justering maskiner krever justeringsmerkene hoder være knyttet til alle fire hjul, selv om ingen justeringer foretas på baksiden. Mange forhjulsdrevne biler har justeringer som kan utføres på baksiden, og hvis det er tilgjengelig, bør det utføres før forhjulene justering justeringer er gjort.
7

Utfør hjulet kjøre-out kompensasjon for hvert hjul og hode (hvis aktuelt). Dette slår hjulet frem og tilbake og måler justeringsmerkene vinkler av hvert hjul.
8

Påfør sperre bar mellom forsetet og bremsepedalen og deretter senke bilen fra midten og knekt på justering rack og jounce suspensjon. Hvis det er aktuelt, fjerne dreieskive låser for forhjulene før du senker forakselen på dem. Jounce både foran og bak suspensjonen å gjøre opp suspensjon komponenter.
9

Lock og nivå justeringsmerkene hoder.
10

Utfør caster swing på forhjulene per følge instrukser justering maskin datamaskin. Ricinusolje er måling av den svingbare hjul, som det er festet til suspensjonen når denne går, og derfor er det bare måles i den fremre styreakselen.
11

å starte bilen og slår styringen hjulet frem og tilbake for å bosette styrekomponentene. Rett rattet og lås det med rattlåsen.
12

Spør justeringen maskin datamaskinen skal vise bilens nåværende spesifikasjoner. Sammenligne disse til de ideelle spesifikasjoner for å finne ut hva som må justeres for å korrigere innretting. Som nevnt, hvis bakre innretting er ute og må justeres, må dette utføres først. De fleste justering maskiner med dagens spesifikasjoner vil fortelle deg hva som kan eller ikke kan justeres til den spesifikke bilen du samkjøre. Dette vil hjelpe deg med å finne de komponentene og gjøre de nødvendige justeringer av dem.
13

Riktig caster og camber justeringer første på forhjulene justeringer. I biler som har caster justering tilgjengelige, de fleste ganger de er innlemmet med camber justering. Mange forhjulsdrevne biler tilbyr ikke caster justeringer, men korrigere camber kan bringe caster innenfor specs. Camber er ofte korrigeres ved å løsne spankulere bolter og reposisjonering hjulet manuelt og deretter stramme spankulere bolter mens du holder rattet i den nye stillingen. Referer til justering maskininstruksjoner (eller en reparasjon manuell) for den aktuelle bilen for å utføre riktig caster og camber justeringer.
14

Juster tå etter caster og camber justeringer er gjort. Toe er oftest justeres ved å løsne låsemutteren av den ytre tie rod slutten og deretter slå den indre tie rod slutten arm. Når tåen er innenfor angitte spesifikasjoner, ville du holder den indre tie rod slutten stille mens re-stramme låsemutteren for å låse posisjonen på plass.
15

Start bilen, fjerne rattlåsen , vri rattet frem og tilbake et par ganger, så sentrere og erstatte rattlåsen. Kontroller gjeldende opprettingsspesifikasjoner på justeringen maskinen. Noen ganger er det ikke uvanlig å måtte omstille tå måling etter bosetting styrekomponentene. Kom deg ut av bilen og går ut av justeringen racket før du sjekker spesifikasjonene;. Din vekt i bilen og på stativet kan manipulere specs
16

Fjern hodene og senke bilen når du 're ferdig.
17

Prøvekjør bilen for å sikre at symptomene den hadde før er borte eller kan forklares (som cupped dekk vibrerende) at justeringen tjenesten vil ikke umiddelbart riktig.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71155.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair