Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Slik tester for en Blown Voltage Regulator

En bilens elektriske ladesystem kan noen ganger være vanskelig å diagnostisere når ting ikke fungerer som de skal. Batteriet, dynamo eller regulator kan alle potensielt være problemet. Hvis kjøretøyet har en frittstående spenningsregulator, er det en god idé å teste det slik at du kan begynne å finne ut hvilken del av ladesystemet er defekt. Du trenger
multimeter
Vis flere instruksjoner
en

Slå på multimeter og sett den til å lese spenning. Koble multimeter bly klipp til terminalene på bilbatteriet. Koble den røde kabelen til plusspolen og den sorte ledningen til bakken terminalen hvis de er farget som sådan på multimeter din, men polariteten er ikke en spesielt viktig sak her.
2

Start motoren. La motoren gå på sitt idle rpm og ikke rev det opp på noen måte. Legg merke til spenning lesing mens motoren går på tomgang.
3

Ha en hjelper trykk på gasspedalen og gradvis øke motorturtallet.
4

Pay nøye med på spenningen lesing som rpm øker. Spenningen skal stadig øke sammen med motoren før rpm når ca 1000. På dette punktet en godt fungerende regulator vil holde spenningen jevn, med det ikke varierende med mer enn 1/2 volt.
5

Legg til mer elektriske belastningen på systemet i form av å slå frontlysene på høy og kjører klimaanlegg, alt mens hjelperen fortsetter å rev motoren. Ideen er å pålegge den maksimale elektriske belastningen på systemet. Overvåke spenningen lesing i løpet av denne også. Dersom spenningen endres mer enn den tidligere nevnte 1/2 volt, har du mest sannsynlig har en dårlig regulator. Hvis spenningen holder jevn, kan du være trygg på din regulator er bra. Deretter kan du gå videre til å teste de to andre mest sannsynlige kilder til et elektrisk problem:. Batteriet eller dynamoen

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71269.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair