Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Ford F150 vedlikehold tips

Din Ford F-150 pickup trenger regelmessig vedlikehold for å holde den i gang ordentlig. Det er visse intervaller der du trenger for å inspisere og /eller bytte ut enkelte elementer i lastebilen. Dette inkluderer ikke bare viktige væsker som motorolje, men også motor deler som tennplugger. Inspeksjon

Når du sjekker motorolje og automatgir væske, bruk peilepinnen på hver tank filler cap. Motoren kjølevæske, bremsevæske, spylervæske og servostyring væske har indikatoren merker på sine reservoarer og tanker. Disse væskene bør alle bli sjekket en gang i uken eller hver 250 miles, avhengig av hva som skjer først.
P Hvis bilen har manuell girkasse, bør du sjekke det hver 3000 miles. Fjern væsken fyllepluggen under chassiset (det er et fyll plugg og en dreneringsplugg) og se om væskenivået er opp til den nedre kant av hullet.

Dekkene skal også kontrolleres ukentlig. Hvis trådene er slitt ned mer i midten enn langs kantene, er de over oppblåst. De er for lavt lufttrykk, hvis kantene mer slitt at midten. Mål mønsterdybden med en slitebane indikator og skifte dekk hvis trådene er ned til 1/16 tomme.

Inspiser drivebelt tilstand på 30.000 miles, endre det hvis det er noen sprekker som går parallelt med sporene eller stykker en halv tomme eller lengre mangler fra sporene.
Replacements

Den vanligste vedlikehold erstatning er motorolje og filter, noe som må gjøres hver tredje måned eller 3000 miles. Filteret krever et filter skiftenøkkel for å fjerne, mens oljen tappes fra pluggen på pannen og fylles på motoren filler halsen. Bruk fire liter 5W-20 olje.

Dekkene skal roteres på denne tiden, også. Flytt den venstre bak til venstre foran. Fremre venstre flyttes til høyre bak. Den høyre bak flyttes til høyre foran. Fremre høyre flyttes til venstre bak. Hvis du har et reservehjul, flytt venstre foran til reservedeler og reservedeler til høyre bak.

Skift bremsevæske annethvert år eller 30.000 miles. Sug den ut med en vakuumpumpe eller en ny kalkun baster, som du ikke ønsker å injisere animalsk fett /restene inn i ethvert kjøretøy komponent. Legg fersk væske ved hjelp av en trakt.

Luft og drivstoff filtre bør også endres på dette 30.000-mile intervall. Luftfilteret fjernes ved å åpne huset i den høyre-senter av motorrommet. Å ta ut drivstoffilteret, først avlaste drivstofftrykket ved å koble fra bensinpumpen stafett i sikringsskapet og kjører motoren til den boder. Deretter finner filteret montert i nærheten av gasstanken og slipp klippene som holder drivstoff linjer til filteret.
Gnist plugger

Sjekk tennplugger hver 60.000 miles og, om nødvendig, erstatte dem. Koble fra den negative (svart) batterikabelen før du arbeider med dem. For å fjerne en plugg på en V6 motor, trekke ut sin tennplugg ledning (grip den tykke gummi enden stikker ut av motoren og ikke den tynne ledningen) og deretter bruke en skralle med en Plugghetter å fjerne pluggene. På en V8-motor, fjerne de individuelle tenningen sløyfer ved å trekke ut sine elektriske koblinger og bolter for å få tilgang til pluggene. Sjekk pluggene for korrosjon og bruke en konisk tykkelse for å sørge for at gapet mellom hver plugg elektroder er riktig. Tvinn de gamle eller erstatning plugger inn i sine hull for hånd og stram dem med skralle før du bytter ledninger eller slynger.
P Det er best å erstatte tennpluggene på 100.000 miles.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71305.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair