Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Ulike Motor Oils

Moderne bilmotorer er kompliserte maskiner med mange bevegelige deler. For å holde motorer knirkefritt, er motor olje brukes til å redusere slitasje og lavere friksjon. Mange forskjellige typer av motorolje er tilgjengelige, hver med visse fordeler. Motor Oil Bruk

Oil brukes i motoren som smøremiddel. Bevegelige deler inne i en motor årsak friksjon, varme og slitasje. Fordi alle motorer er forskjellige og brukes på mange måter, må type olje matche det tiltenkte formålet.
Motor Oil Viskositeten

"Viskositet" viser hvor lett en oljetype kan flyte. Hvis en olje er tykk, det har en høy viskositet. Viskositet er indikert ved hjelp av et antall, for eksempel "5W-30." Det første tallet er viskositet når kald, og det andre tallet er dens viskositet når den er varm.
Viskositet Advantage

Vanligvis olje med lav kaldt viskositetstall lar motoren å fungere bedre i kaldt vær. En 0W-30 motorolje vil smøre bedre ved lave temperaturer enn en med en viskositet på 5W-30. Økt smøring betyr bedre drivstofføkonomi og ytelse.
Naturlig og syntetisk

Oil har en svært høy viskositet når rå. På grunn av dette, har motoriske oljeselskapene utviklet "syntetiske" blander å redusere friksjon mer enn hva som er mulig med naturlig olje. Motorolje som er helt kunstig kalles "helsyntetisk", mens en blanding med naturlig olje som kalles "semi-syntetisk."
Motor Oil Tilsetningsstoffer

I tillegg til å ha bedre viskositet, mange syntetiske blandinger av olje har andre tilsetningsstoffer. Disse tilsetningene er ment å fungere bedre i motorer med høy kilometerstand, ved å bidra til å bevare motordeler og hindre ytterligere slitasje. Disse tilsetningsstoffene er vanligvis ikke en nødvendighet, men er fortsatt et populært alternativ.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71295.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair