Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Typer bilmotorer

Bil motorer er klassifisert på forskjellige måter, blant annet antall sylindere, drivstofftype og sylinder ordning. Mens motorer varierer i produsent og design, de grunnleggende typer forblir samme. Drivstoff
p Det er hovedsakelig to typer drivstoff som brukes i bilmotorer: bensin og diesel. Disse også klassifisere tenning i motoren i tillegg. Nyere alternativer til bensin og diesel inkluderer strøm, etanol, metanol, hydrogen, propan og naturgass. Blir
Cylinder Arrangement

sylindere av en bilmotor arrangert i to ulike måter: inline eller "V." En rekkemotor indikerer at sylindrene er anordnet i en rad. "V" ordningen er to rader med sylindere side-by-side som danner en "V" form.
Antall sylindere

Antall sylindere i en bilmotor varierer mellom tre og tolv. Antallet sylindere også bestemme mengden av kraft som produseres av motoren. For eksempel, er en seks-sylindret motor kraftigere enn en firesylindret motor.
Ignition

Tenningen type en motor forteller hvor drivstoffet antennes inne i motoren. Drivstoffet er enten gnist-antent med en tennplugg eller kompresjon-antent ved å komprimere luft til temperaturen når tenningen. Bensinmotorer bruker gnist tenning mens dieselmotorer er kompresjon-antent.
Cooling

Uten et kjølesystem, vil bilmotorer raskt ødelegge seg selv på grunn av ekstreme temperaturer. Bilmotorer er enten flytende-eller luftkjølt. Væskekjølte motorer er den moderne industri standard og er avkjølt av en vannpumpe som sirkulerer vann gjennom motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71294.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair