Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Blown toppakning FAQ

A toppakning i en forbrenningsmotor sel topplokket for å hindre kjølevæske eller olje lekker inn i sylinderen. Hvis du oppdager blå eller hvit røyk som kommer fra motoren eller eksos, er det en god sjanse for at du har en blåst toppakning. En mislykket pakning kan føre til mange alvorlige problemer med bilen din, og eventuelle tegn på en slik bør diagnostiseres og repareres umiddelbart. Hva er Hode pakninger av?

Fleste moderne motorer er produsert med flere-lag-stål (MLS) pakninger. De består av tre lag av stål og er belagt med et kraftig gummi som fester seg til topplokket. Andre typer head gaskets inkluderer solid kobber og kompositt, som er laget av grafitt eller asbest.
Hva som forårsaker en Blown toppakning?

Det vanligste problemet med en toppakning oppstår når kompresjon i sylinderen som forårsaker en lekkasje for å danne i pakningen, noe som fører til en blåst pakning. Dette problemet blir forbedret ved bruk av aluminium, i motsetning til et sterkere metall slik som jern, for å gjøre topplokk. Aluminium utvider på en høyere rente enn andre metaller, og dermed legge press på toppakning.
Hvordan kan du oppdage en Blown Gasket?

I tillegg til røyken nevnt ovenfor, olje blandet med kjølevæske eller overdreven tap av kjølevæske uten noen åpenbar grunn er sterke tegn på en blåst toppakning. Karbonmonoksid eller hydrokarbonholdige gasser kan også være til stede i ekspansjonskaret. En trykkmåler kan kontrollere kompresjonstrykket. En lekkasje-down test kan se etter tegn på forbrenningsgasser i kjølesystemet.
Hva er effekten av en Blown toppakning?

Mange problemer kan oppstå når en toppakning mislykkes. Strøm reduksjon som følge av kompresjon tap kan oppstå, så vel som økt slitasje på motoren og overoppheting som skyldes lekkasje motorolje eller kjølevæske. En person kan være i stand til å kjøre et kjøretøy med en blåst toppakning for en viss tid, men til slutt motoren overopphetes, og fortsatt bruk vil føre til varig skade.
Hvordan erstatter du en toppakning?

Skifte en toppakning er vanskelig og krever omfattende kunnskap og erfaring med motorer. Flere komponenter må fjernes før en toppakning kan erstattes, for eksempel inntaksmanifold, eksosmanifold ventilrekke og deretter endelig hodet. Dette er bare begynnelsen, så mange sensorer og tenningssystemet må også kobles fra. Vurderer graden av vanskeligheter med å erstatte en toppakning, det er en jobb best overlatt til en profesjonell mekaniker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71286.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair