Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Bil Suspensjon Basics

Tenk deg å kjøre en bil som ikke har et bæresystem. Ikke bare vil du ha å sterkt begrense hastigheten din for sikkerhet, ikke mengden av demping i setet ville spare deg fra bein knusende glass hver bump i veien. Personbiler har brukt fjæringssystemer siden dagene av hest og vogn for å minimalisere virkningene av ujevnheter i veibanen og til å tåle vekten av kjøretøyet. Ulike virkemidler for å oppnå dette er ansatt av moderne bil suspensjoner, og denne artikkelen utforsker funksjonene til de ulike typer av bil suspensjon systemer, samt noen av de delene som utgjør dem. Funksjon

I tillegg til å støtte vekten av bilen og dens passasjerer, gjør at en bil bæresystem dekk og hjul for å flytte opp og ned samtidig minimere bevegelse av bilens karosseri. Rapid svinger blir lettere med en liten mengde kroppen roll og et minimum av overstyring og understyring, alt mens du holder dekkene fast på veien. Bil suspensjoner forebygge både overdreven kroppen knebøy og kropp dykke mens akselerasjon eller bremsing. Bil suspensjon systemer også fungere i samspill med styringssystemet, slik at hjulene til å rulle fra side til side og opprettholde en riktig justering.
Compoents

Bil suspensjon systemer benytter visse grunnleggende deler, selv om det finnes mange typer, og noen kan innebære deler som ikke er nevnt her. Gi en link mellom styringsgruppen knoke og rammen på bilen er kontroll arm. Akseltappen virker som en bærende støtte (eller spindel) for de komponenter av hjulsammenstillingen. Kuleleddet, som typisk ligger under styringsgruppen knoke gir styringsgruppen knoke og kontroll arm muligheten til å flytte opp og ned og fra side til side. Fjærene, som kan være spiral eller bladfjærer, gi støtte til kjøretøy, og at opp-og nedadgående bevegelse av kontrollarmen. Støtdempere hindre overdreven spretter, og kontroll arm foringer er en hylse som tillater kontroll arm å bevege seg i forhold til rammen.

Typer

to grunnleggende typer bil suspensjoner er uavhengige og nonindependent. Den største forskjellen mellom disse to er at nonindependent suspensjoner har både høyre og venstre hjul festet til den samme solide aksel, mens uavhengige suspensjoner sørge for det ene hjulet til å gå opp eller ned uten at det påvirker det andre hjulet. Noen av de uavhengige hjuloppheng typer inkluderer long-short arm, torsion bar og MacPherson. I tillegg er noen bil suspensjoner bruker elektroniske sensorer og støtdemper aktuatorer for å styre fjæring.
Vedlikehold

bilens fjæring systemet må fungere hvis du opplever noe av det Følgende symptomer: spretter, knirking eller clunking lyder som synes å komme fra suspensjon. Ujevn dekkslitasje kan være et tegn på wornout suspensjon deler slik at hjulet justering for å komme ut av kilter. Front-end shimmy eller lateral hjulet vibrasjoner kan tyde på slitte suspensjon deler. Overdreven spretter av enten foran eller bak på bilen er vanligvis et tegn på at støtdempere må byttes.
Fordelene

Sikkerhet og komfort er det viktigste fordeler formidles av en bil bæresystem. Ved å holde hjulene fast på fortau, er driveren, som bedre kontroll. På samme tid, minimerer suspensjon de støt som skyldes støt i veien ved at hjulene til å bevege seg opp og ned uten å overføre bevegelse til at chassiset (for det meste).


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71143.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair