Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Om Radiator Fluid

Etter å ha fått tidlig bilmotorer kjører, var det et behov for å tenke ut en måte å kjøle dem. Radiator væske var svaret. Fra reformulere å imøtekomme aluminium motorer for å justere til høyere motor temperaturer, har kjølevæske /frostvæske måtte tilpasse seg et stadig skiftende automotive miljø. Historie
p Med unntak av første generasjon VW Biller, de fleste biler er vannavkjølt. Forbrenningsmotoren, som navnet tilsier, produserer varme. Så tidlig ingeniører fra bilindustrien står overfor et hinder: kontroll varmen naturlig produsert av motoren eller ansikt viss varme-indusert anfall av bevegelige deler. Men bekymringen ikke var begrenset til varmestress - motorer måtte være beskyttet fra fryser opp i vinter. Ubehandlet vann i kjølesystemet utvider seg når frosset, forårsaker sprukne motorblokker og frosne radiatorer. Svaret på ubehandlet radiator væske var frostvæske /kjølevæske.
Typer

Etylenglykol, som er basen for de fleste kjølevæsker, er klar i fargen, og kan ikke være skilles fra vannet. For markedsføring og enkel identifikasjon, er fargestoffer tilsatt. Fram til midten av 1990-tallet, var kjølevæske produsert for amerikanske biler utelukkende grønt, mens europeiske biler brukt Organic Acid Technology (OAT) i formelen sin. Dette var oransje eller rød, som ble fargen på General Motors produktet Dex-Cool. Propylenglykol er en alternativ base og foretrekkes i enkelte kretser på grunn av sin redusert toksisitet sammenlignet med etylenglykol, som gjør at den kan brukes mer selvsikkert rundt dyr og barn.
Funksjon

Den viktigste jobben av alle frostvæske /kjølevæske er beskyttelse mot overoppheting og frysing. Produktet hever kokepunktet for væsken reise rundt kjølesystem og også senker frysepunktet. Under produksjonsprosessen, blir additiver blandet med basens væske for å hindre skumdannelse og hemme korrosjon. Kjølevæske blir deretter fortynnet med vann (destillert vann forlenger kjølevæske liv). Tidlige utgaver av kjølevæske ble utformet for å tømmes hvert annet år eller 30.000 miles, men senere versjoner var bra for 5 år eller 150.000 miles.
Betydning

Refining formuleringen av frostvæske /kjølevæske gjort en betydelig forskjell i bilindustrien. Den mest åpenbare resultat av bruken av kjølemiddel i motsetning til vann var evnen til å produsere motorer som løp varmere. Det er tillatt for større betal laster og større beboer kapasitet. Muligheten til å reise lange avstander gjennom ulike klimaforhold var bare oppnåelig gjennom utnyttelse av kjølevann.
Hensyn

Ankomsten av mer avanserte motorer har gjort valget av radiator Fluid en komplisert prosess. Dessverre er det ikke bare et spørsmål om å matche fargen på kjølevæsken. Det er OAT og IAT, avhengig av om ii er organisk eller uorganisk. Og det er LLC eller ELC, som skiller Long Life fra Extended Life Coolant. Søknader må kontrolleres mot industri eller motor spesifikasjoner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71026.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair