Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Chevrolet Motor Feilsøking

Chevy har laget biler siden 1911 som en del av GM selskapet. Chevy linjen har vært kjent i hele sin historie for sine motorer, inkludert big block V8-motor, som ble introdusert i 1950, og de små blokk V8 produsert frem til 2002. Chevy motorer er av en ganske enkel design, og kjenne noen grunnleggende tips til feilsøking kan holde dem i tipp-topp form. Starter Issues
p Hvis din Chevy motoren ikke starter, er det første du bør sjekke om du har en god tilførsel av bensin. Hvis det er nok bensin, og motoren høres ut som den prøver å starte, men vil ikke, sjekk at tennpluggen i motoren er fri for rusk og korrosjon. Chevy har et bestemt merke av tennpluggen, gjort for selskapet, så sjekk brukerhåndboken for å finne den spesifikke modellen for motoren din. Du kan teste ut tennpluggen ved hjelp av et verktøy kalt gnist tester. Sørg for å fjerne drivstoffpumpe før du tester en tennplugg å holde drivstoffpumpe fra å kjøre under testen.
Vanskelig å starte
p Hvis din motor er vanskelig å starte når forholdene utenfor er kaldt, kan problemet ligge i damplås. Damplås fører brenselet rekketrykk, røret brukes til å levere drivstoff til motoren, for å falle raskt. Dette kan være forårsaket av en feil drivstoff trykkregulator, drivstoffpumpe tilbakeslagsventil eller lekker drivstoff sprøytebrukere. Hvis noen av disse delene er defekt, vil det føre til at motoren å steke den gjenværende drivstoff i drivstoff rail, snu den til damp. Dette vil føre til problemer når du prøver å starte motoren i kalde situasjoner. For å avgjøre om dette er tilfelle, kan du gjøre et drivstoff trykk og lekkasje ned test i henhold til Chevy håndbok spesifikasjoner.
Engine Vaklende
p Hvis det Motoren ser ut til å svikte når bilen akselererer, kan bilen ha oppstått et vakuum lekkasje. Dette skjer vanligvis når det er et stort vakuum lekkasje fra gass. Motoren vil tomgang riktig når du opprettholder hastighet, men når du akselererer bilen, lar gassen i ekstra luft forårsaker drivstoff å pumpe feil. For å teste for dette problemet, kobler en luftkompressor til inntak manifold av Chevy, og skyv luft på ca 10 psi gjennom manifold. Du vil kunne høre eventuelle lekkasjer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71299.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair