Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan bruke Digital Caliper

Den digitale skyvelære, også kjent som en digital mikrometer, elektronisk skyvelære eller digital Vernier caliper, brukes til å gi presise målinger i industri og produksjon innstillinger. Mange verksteder, tre butikker og enda bilverksteder ansette oppringning eller digital calipers for nøyaktige målinger av borehull, stempler og bolter. Du kan måle bremseskiver eller bremse trommer for nøyaktig tykkelse for å finne ut om komponenten er fortsatt verdig å forbli på bilen, kan bearbeides på en dreiebenk eller må den kastes. Instruksjoner
en

Hold digitalkamera ved den stasjonære kjeve, og spre den bevegelige kjeven bort fra den stasjonære kjeve langt nok til å tørke endene av kjevene. Mange digitale calipers har to sett med kjever: en øvre og en nedre. Tørk tuppen av kjevene med en ren klut før og etter hver bruk. Ikke berør metallpolene på kantene av raset skala, fordi oljen på ski din kan kan endre målinger. Bruk alltid tommelen hviler på bunnen av den bevegelige kjeven å manipulere den.
2

Skyv den bevegelige kjeven tilbake slik at den hviler mot den stasjonære kjeve. Dette er lukket posisjon for bøylen.
3

Trykk på "on" knappen. De fleste kalippere har to eller tre knapper. Se på det digitale displayet på den bevegelige kjeven. Den bør leses 0.000. Hvis det ikke skjer, trykk på "reset" eller "clear"-knappen til det gjør. På noen modeller, treffer "på" igjen er på reset-funksjonen.
4

Spre bøylen langt nok fra hverandre for å passe over en komponent, for eksempel en bolt eller stempel. Lukk underkjeve av bøylen inntil de berører komponent, og deretter se på digital avlesning. Dette er den utvendige måling av komponenten. Å konvertere fra inches til millimeter, trykker du bare på "mm /inn"-knappen, og den vil automatisk konvertere.
5

Skaff innvendig måling av en komponent, for eksempel en bar eller bolt hull, etter ansette de øvre kjever. Med bøylen i den lukkede stilling med 0,000 vises på skjermen, setter de øvre kjever i komponenten, og deretter spre bøylen fra hverandre inntil begge ender av hver øvre kjeve berører de motstående ender av komponenten. Forskjellen mellom utsiden og innsiden måling vil avgjøre om bolt eller stempel må bearbeides ned eller boringen eller hull må være forstørret.
6

Dechiffrere en dybde måling ansette blad som strekker seg fra glideskala når du flytter den bevegelige kjeven bort fra den stasjonære kjeve. Plasser bøylen på sin side, og legg i bunnen av raset skala på kanten av hullet som du ønsker å lese dybde måling. Slå bøylen på eller tilbakestille den til 0.000, og skyv den bevegelige kjeven nedover til bladet berører bunnen av hullet. Dette er en dybdemåling.
7

inn i bunnen av den bevegelige kjeven på det øvre trinn av komponenten for å ta et skritt måling. Skyv den nedre stasjonær kjeven til det berører lavere trinn for å få din steg måling.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71405.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair