Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Typer frontlys knoller

Frontlyktene er vant til å gi belysning for natt-time kjøring. I tillegg, Kjørelys forbedre evnen til andre sjåfører til å se bilen din. Mens det har vært mange typer lyspærer gjennom historien, to typer mest populære i dag er halogen og høy tetthet utslippet. Halogenpærer er standard med de fleste biler, og kan erstatte ikke-halogenpærer i eldre biler. Historie

første frontlys var en acetylen lampe med et reflekterende speil bak flamme. Denne type frontlys ble brukt for vogner på 1800-tallet. Den første elektriske lys var tilgjengelig i 1898 for bruk i det første elektrisk bil. Rundt 1910 utviklet Corning Glass Company den første linse-fokusert frontlys. Høye og lave hovedlys ble introdusert i 1915 av Guide Lamp Company. Begrepene, "høy" og "lav" bjelke helt bokstavelig ment at lyskasterne var rettet høy eller spisse lav. I starten var frontlys posisjon manuelt endret. Osram utviklet dual-glødetråd høy og nærlys pærer i 1924. Sealed beam frontlykter, i bruk mellom 1940 og 1983, var en enhet som inneholdt pære og linsen. Når lampen brent ut, ble hele enheten skiftes ut. Starten i 1983, var kompositt frontlykter tilgjengelig der bare pære som kreves erstattet når det utbrent.
Halogen

Halogen frontlys pærer er de mest brukte pærer i biler . Disse frontlys pærer bruker en glødetråd som ligner på en vanlig lyspære tallet. Pæren er fylt med halogen gass som gir jevnt lys over hele levetiden på pære. Halogenpærer varer i ca 300 timer før brenning. Eldre biler hadde standard gass lyspærer som ikke lenger er tilgjengelig. Disse pærene kan erstattes med tilsvarende halogenpærer.
Bilder High Intensity Discharge

HID lyspærer skaper nesten dobbelt lyset, da har mindre lys falming på kantene av pære og varer lenger enn halogenpærer. De er også tilgjengelig i en rekke av toner, for eksempel blå-hvit, fiolett-hvit og grønn-hvit. HID pærer ikke krever en glødetråd. Pæren er fylt med xenon gass, noe som skaper lys med en bue av elektrisitet. Mange biler krever endringer til frontlys ledningsnett for å kunne bruke HID pærer.
Hensyn

Når de vurderer kjøp av lyspærer på nettet, husk det er Department of Transportation restriksjoner på enkelte typer lyspærer. Sjekk med din lokale auto omsorg butikken for å være sikker på at pærene du velger er innenfor retningslinjene som er fastsatt av staten Department of Transportation.
Warning

Når du skifter lyspærer, ikke berøre glasset delen av pæren. Dette kan føre til at lyspæren til å sprekke når de varmes opp under bruk eller forkorte levetiden på pæren. Lyspærer må alltid skiftes på begge sider når man brenner ut. Kjøpe nye pærer designet for merke og modell av kjøretøyet. Konsultere bruksanvisningen for frontlys spesifikasjoner for kjøretøyet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71272.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair